Καναδάς: Δωρεάν τα αντισυλληπτικά και τα φάρμακα για διαβήτη για όλους

Καναδάς: Δωρεάν τα αντισυλληπτικά και τα φάρμακα για διαβήτη για όλους

Με ένα φιλόδοξο σχέδιο θα καλύπτεται πλήρως το κόστος που καταβάλλουν οι πολίτες – Αρχή για ένα ευρύτερο πρόγραμμα φαρμακευτικής περίθαλψης λέει η κυβέρνηση Τριντό

Justin_Trudeau
Το κοινοβούλιο του Καναδά ενέκρινε νομοσχέδιο που θα καλύπτει πλήρως το κόστος των αντισυλληπτικών και των φαρμάκων για τον διαβήτη για τους πολίτες της χώρας.

Σήμερα οι Καναδοί πληρώνουν για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μέσω ενός συνδυασμού ιδιωτικών και δημόσιων προγραμμάτων ενώ καταβάλλουν και οι ίδιοι ένα άποιο ποσό.

Τα στοιχεία δείχνουν πάντως ότι ένας στους πέντε Καναδούς δυσκολεύεται να πληρώσει για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει το 100% του κόστους των φαρμάκων για τον διαβήτη και την αντισύλληψη για όσους δεν έχουν κάλυψη από προγράμματα φαρμάκων και το κόστος που καταβάλλουν οι ίδιοι για όσους έχουν. Εκκρεμούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής από τις επαρχίες, ωστόσο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την άνοιξη του 2025.

Κλείσιμο
Υπολογίζεται ότι το μέτρο θα αυξήσει τις ομοσπονδιακές δαπάνες κατά 1,9 δισ. δολάρια Καναδά (περίπου 1,26 δισ. ευρώ) τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η κυβέρνηση Τριντό, όπως αναφέρει το BBC, τόνισε ότι είναι αρχική φάση ενός σχεδίου που θα επεκταθεί ώστε να γίνει ένα δημόσια χρηματοδοτούμενο εθνικό πρόγραμμα φαρμακευτικής περίθαλψης.

Εκτιμάται ότι περίπου εννέα εκατομμύρια Καναδές σε αναπαραγωγικής ηλικίας θα έχουν πρόσβαση στους συνήθεις τύπους αντισύλληψης στο πλαίσιο του προγράμματος. Το κόστος για τα χάπια και τα σπιράλ είναι 100-300 δολάρια Καναδά τον χρόνο (66-200 ευρώ).

Επιπλέον, περίπου 3,7 εκατομμύρια Καναδοί έχουν διαγνωστεί με διαβήτη.

Οι Καναδοί δαπάνησαν πέρυσι περίπου 41 δισ. δολάρια Καναδά για συνταγογραφούμενα φάρμακα, με 15 δισ. δολάρια Καναδά να καλύπτονται από ιδιωτικά προγράμματα και λίγο πάνω από 8 δισ. δολάρια Καναδά να τα καταβάλουν οι ίδιοι.




Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται ο Δακτύλιος - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης