Ισραήλ: Σειρήνες στα βόρεια για «80 βλήματα» από τον Λίβανο μέσα σε 3 λεπτά, ενώ γιορτάζεται το Γιομ Κιπούρ

Μεταξύ 17:21 και 17:24 «περίπου 80 βλήματα» εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τον στρατό

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων-ρουκετών ήχησαν σήμερα το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις στο βορειοδυτικό Ισραήλ, και ενώ η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει το Γιομ Κιπούρ, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι «περίπου 80 βλήματα» εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.



Το Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης) είναι η πιο ιερή ημέρα του χρόνου στον Ιουδαϊσμό.



Μεταξύ 17:21 και 17:24 «περίπου 80 βλήματα» εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τον στρατό.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 12, το οποίο είχε ήδη διακόψει την κανονική ροή προγράμματος λόγω του Γιομ Κιπούρ, επέστρεψε στο ενημερωτικό του πρόγραμμα για ένα έκτακτο ολιγόλεπτο δελτίο μεταδίδοντας την είδηση για την εκτόξευση των βλημάτων αυτών.

Έρευνα των IDF για τους τραυματισμούς κυανόκρανων

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο» αφού η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) ανακοίνωσε δύο ακόμη τραυματισμούς μεταξύ των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός ενημερώθηκε ότι δύο στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια μαχών (του ισραηλινού στρατού) εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», τονίζει η ανακοίνωση του στρατού.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός «εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για περιστατικά αυτού του τύπου και διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο διοίκησης για να εξακριβώσει τις λεπτομέρειες του τι συνέβη».

Το συμβάν προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις κατά του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβανός που συνελήφθη στη Σωκράτους είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

«Με έβαλε να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας, ενώ κακοποιούσε τον αδελφό μου...»: Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους


Κασσελάκης: Αποσύρω το εξώδικο, ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr