Σκωτία: Ποινή φυλάκισης για άνδρα που πέταξε κοκαΐνη αξίας 100.000 ευρώ από το παράθυρο του αυτοκινήτου του σε καταδίωξη

Σκωτία: Ποινή φυλάκισης για άνδρα που πέταξε κοκαΐνη αξίας 100.000 ευρώ από το παράθυρο του αυτοκινήτου του σε καταδίωξη

Τον Οκτώβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του σε περιοχή της Σκωτίας, όπου κατασχέθηκαν συνολικά 153.650 λίρες Αγγλίας και 7.680 ευρώ, τυλιγμένα σε πλαστικές ταινίες

murphy
Ένας άνδρας που συνδέεται με το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών στη Σκωτία πέταξε κοκαΐνη αξίας 90.000 λιρών από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στον πιο πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Sky News, πρόκειται για τον 45χρονο Μάρτιν Μέρφι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του σε εμπόριο αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως προέκυψε από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν στο δικαστήριο – σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου – πως η αστυνομία
κατασκόπευε τον Μέρφι, αφού τον βιντεοσκόπησαν να παραλαμβάνει ένα πακέτο από έναν άλλο άνδρα σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στο εμπορικό κέντρο Glasgow Fort τον Απρίλιο του 2020.

Κλείσιμο
Όταν επενέβη η αστυνομία, ο Μέρφι έφυγε με το Range Rover του και οδηγούσε στη λάθος πλευρά του δρόμου σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη.

Ακολούθησε μια μεγάλη και έντονη καταδίωξη στον αυτοκινητόδρομο M8, κατά την οποία ο Μέρφι πέταξε το πακέτο από το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Η αστυνομία πιστεύει ότι περιείχε κοκαΐνη με αξία περίπου 90.000 λίρες (περίπου 107.000 ευρώ).

murohy


Ο Μέρφι και ο άνδρας που του έδωσε το πακέτο συνελήφθησαν.

Εμπόριο ναρκωτικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Περισσότερη κοκαΐνη που λέγεται ότι αξίζει 452.000 λίρες βρέθηκε σε ένα μυστικό διαμέρισμα μέσα στο φορτηγάκι του Τζόρνταν Μακίνλεϊ, ένας κυνηγός ταλέντου στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος ήταν και αυτός που έδωσε το πακέτο στον Μέρφι.

mckinley


Εν τω μεταξύ, η έρευνα για τον Μέρφι συνεχίστηκε. Τον Οκτώβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του σε περιοχή της Σκωτίας, όπου κατασχέθηκαν συνολικά 153.650 λίρες Αγγλίας και 7.680 ευρώ, τυλιγμένα σε πλαστικές ταινίες, καθώς και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Τότε ήταν που οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ο Μέρφι χρησιμοποιούσε τρεις κωδικούς σε διαφορετικά μυστικά τσατ, EncroChat - Analogpelican, Rocketforce και Reputableplug - για να συζητά ενεργά τη μεταφορά, παράδοση, ανάμειξη και διανομή ελεγχόμενων ναρκωτικών με συμμορίτες του. Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι το EncroChat έπαψε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2020, αφού οι γαλλικές και ολλανδικές υπηρεσίες διείσδυσαν στο κρυπτογραφημένο δίκτυο επικοινωνιών και ανακάλυψαν ενοχοποιητικές συνομιλίες πολλών εγκληματιών.

Στην κατοχή του Μέρφι βρέθηκαν, επίσης, λίστες με τα ονόματα των πελατών του, στις οποίες αναφερόταν ότι 200.000 λίρες είχαν εισπραχθεί, ενώ ανέμενε να λάβει 150.000 δολάρια. Οι φωτογραφίες στη συσκευή του έδειχναν επίσης μεγάλες δεσμίδες μετρητών και τεμάχια κοκαΐνης.

Ο Μέρφι παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε σοβαρό οργανωμένο έγκλημα κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης τον περασμένο μήνα.

Καταδικάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου την Παρασκευή και θα υπόκειται πλέον σε μέτρα κατάσχεσης βάσει της νομοθεσίας περί εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβανός που συνελήφθη στη Σωκράτους είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

«Με έβαλε να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας, ενώ κακοποιούσε τον αδελφό μου...»: Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους


Κασσελάκης: Αποσύρω το εξώδικο, ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης