Κολωνία: Εκκενώθηκαν τρία νοσοκομεία και απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κολωνία: Εκκενώθηκαν τρία νοσοκομεία και απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στην επιχείρηση συμμετείχαν από 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι χτυπούσαν πόρτες για να εξασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

koln_bomb
Οι αρχές στη Κολωνία προχώρησαν την Παρασκευή στην εκκένωση τριών νοσοκομείων και χιλιάδων κατοικιών μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για αμερικανική βόμβα βάρους 500 κιλών, η οποία εντοπίστηκε με τους πυροκροτητές της.

Αμέσως δημιουργήθηκε ζώνη εκκένωσης 500 μέτρων γύρω από την περιοχή όπου βρίσκεται η βόμβα. Είναι πιθανόν άλλες οκτώ βόμβες που δεν έχουν εκραγεί να βρίσκονται στην περιοχή, αναφέρει ο Guardian, αλλά αυτό μπορεί να διαπιστωθεί μόνο με περισσότερες ανασκαφές.

Κλείσιμο


Στην επιχείρηση εκκένωσης συμμετείχαν περίπου 1.300 δημοτικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι χτυπούσαν πόρτες για να εξασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ήταν ίσως η μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη επιχείρηση αυτού του είδους από το 1945.

Δύο νοσοκομεία εκκενώθηκαν την Πέμπτη, ενώ ένα τρίτο εκκενώθηκε το πρωί της Παρασκευής, μαζί με περίπου 10.000 κατοίκους στους οποίους δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης.

Οι ασθενείς διανεμήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της πόλης ή μεταφέρθηκαν σε ένα προσωρινά κατασκευασμένο καταφύγιο, ενώ οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο σε σχολικά κτίρια ακριβώς έξω από την περιοχή εκκένωσης που έκλεισαν για σήμερα.

Η Κολωνία ήταν μία από τις πιο βομβαρδισμένες πόλεις της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εκκενώσεις λόγω βομβών είναι συχνές ακόμη και σήμερα, 80 χρόνια από τη λήξη του πολέμου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβανός που συνελήφθη στη Σωκράτους είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

«Με έβαλε να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας, ενώ κακοποιούσε τον αδελφό μου...»: Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους


Κασσελάκης: Αποσύρω το εξώδικο, ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης