Ρωσία: Εργαζόμενη σε εργοστάσιο αρμάτων μάχης καταδικάστηκε επειδή πουλούσε σχέδια στην Ουκρανία

Κάθειρξη 12,5 ετών γιατί παρέδωσε σε Ουκρανούς υλικό η φύση του οποίου δεν προσδιορίστηκε - Υπόδικος με παρόμοιες ποινές και ο σύζυγός της 

Μια γυναίκα που εργαζόταν σε εργοστάσιο αρμάτων μάχης στη Ρωσία καταδικάστηκε την Παρασκευή για προδοσία σε ποινή 12,5 ετών σε σωφρονιστική αποικία, επειδή πούλησε πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου στην Ουκρανία.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από το περιφερειακό δικαστήριο του Σβερντλόφσκ, στην περιοχή των Ουραλίων, έδειχνε έναν δικαστή να επιβάλει την ποινή στη Βικτόρια Μουχαμέτοβα, η οποία παρακολουθούσε ανέκφραστη. Ο σύζυγός της, Ντανιήλ Μουχαμέτοφ, δικάζεται ξεχωριστά με παρόμοιες κατηγορίες.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και οι δύο εργάζονταν στην Uralvagonzavod, μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αρμάτων μάχης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Μουχαμέτοβα παραδέχτηκε ότι μετέφερε σχέδια σε Ουκρανούς αξιωματούχους με αντάλλαγμα 100.000 ρούβλια, δηλαδή λίγο πάνω από 1.000 δολάρια. Δεν ήταν σαφές τι έδειχναν τα σχέδια.

Η ίδια και ο σύζυγός της συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2023 από την υπηρεσία ασφαλείας FSB, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο με τη σύλληψη τους. Την έδειχνε να την ρωτούν τι σκόπευαν να κάνουν με τα χρήματα, στην οποία απάντησε: «Απλά για να ζήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβανός που συνελήφθη στη Σωκράτους είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

«Με έβαλε να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας, ενώ κακοποιούσε τον αδελφό μου...»: Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους


Κασσελάκης: Αποσύρω το εξώδικο, ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr