Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για το επικείμενο χτύπημα στο Ιράν

Το σχέδιο για το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν μετέφερε ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ στο Αμερικανό ομόλογό του - η συζήτηση ήταν μεγάλης διάρκειας και φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία επί της αρχής

To υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο υπουργός Γκαλάντ είχε εχθές το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν τον οποίο και ενημέρωσε αναφορικά με τις αποφάσεις του χθεσινού πολεμικού συμβουλίου και συζήτησαν επί αρκετά λεπτά τις κινήσεις του Ισραήλ αναφορικά με το επικείμενο χτύπημα στο Ιράν.

Σημειώνεται πως ο Γιοάβ Γκαλάντ αποτελεί εδώ και έναν χρόνο τον πιο άμεσο συνομιλητή για τις ΗΠΑ. Στις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη ο Γκάλαντ ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου να του βάζει «στοπ».

Πηγές από το περιβάλλον Γκάλαντ αναφέρουν πως οι ΗΠΑ φαίνεται να μην έχουν ενστάσεις επί της αρχής αναφορικά με τον στόχο του Ισραήλ και τον τρόπο που θα γίνει η επιχείρηση. Ο Τζο Μπάιντεν έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί χτύπημα στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι σχέσεις με τον Νετανιάχου δεν είναι «ειρηνικές», αλλά οι δύο άνδρες εξακολουθούν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της Κυβέρνησης Εθνικού σκοπού.


Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται ο Δακτύλιος - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr