Λίβανος: Η θέση των IDF για τον τραυματισμό των Κυανόκρανων - «Πυροβολήσαμε κατά απειλής, το φυλάκιό τους ήταν κοντά»

Λίβανος: Η θέση των IDF για τον τραυματισμό των Κυανόκρανων - «Πυροβολήσαμε κατά απειλής, το φυλάκιό τους ήταν κοντά»

Το σημερινό, ήταν το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που ανέφερε η UNIFIL μέσα σε δύο ημέρες - Χθες τραυματίστηκαν άλλοι δύο κυανόκρανοι

idf_gaza_new
Τη θέση του για το περιστατικό με τους Κυανόκρανους στον Λίβανο, δημοσιοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός.

Στην ανακοίνωσή τους, οι IDF δηλώνουν ότι οι δυνάμεις τους πυροβόλησαν κατά απειλής κοντά σε θέση της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ (UNIFIL) στο νότιο Λίβανο και αναγνώρισαν ότι ένα από αυτά τα «χτυπήματα» ευθύνεται για τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, μετά από μια πρώτη εξέταση του περιστατικού.



Κλείσιμο
Οι Ισραηλινοί «στρατιώτες που επιχειρούν στο νότιο Λίβανο εντόπισαν μια άμεση απειλή εναντίον τους. Οι στρατιώτες απάντησαν με πυρά προς την απειλή αυτή. Μια αρχική εξέταση δείχνει ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, εντοπίστηκε ένα «χτύπημα» σε ένα φυλάκιο της UNIFIL, που βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από την πηγή της απειλής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο στελεχών της UNIFIL», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το σημερινό, ήταν το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που ανέφερε η UNIFIL μέσα σε δύο ημέρες, αφού χθες τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα με Γαλάζια Κράνη.

Λίγες ώρες πριν από το περιστατικό της Παρασκευής, «οι IDF έδωσαν εντολή στο προσωπικό της UNIFIL να εισέλθει σε προστατευόμενους χώρους και να παραμείνει εκεί. Η οδηγία αυτή ήταν σε ισχύ κατά τη στιγμή του περιστατικού», προσθέτει ο στρατός.

Η δήλωση αυτή έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι «διεξάγει ενδελεχή έλεγχο» για να καθορίσει τις λεπτομέρειες των επιθέσεων εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, μετά τον τραυματισμό των τεσσάρων μελών της αποστολής.

«Οι IDF εκφράζουν βαθιά ανησυχία για περιστατικά αυτού του είδους και αυτή τη στιγμή διεξάγουν μια ενδελεχή επανεξέταση στα υψηλότερα επίπεδα διοίκησης για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο στρατός.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβανός που συνελήφθη στη Σωκράτους είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

«Με έβαλε να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας, ενώ κακοποιούσε τον αδελφό μου...»: Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους


Κασσελάκης: Αποσύρω το εξώδικο, ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης