Η Γερμανία «κόβει», υπό όρους, τα επιδόματα σε πρόσφυγες - Απέλαση-εξπρές για όσους διαπράττουν εγκλήματα

Η Γερμανία «κόβει», υπό όρους, τα επιδόματα σε πρόσφυγες - Απέλαση-εξπρές για όσους διαπράττουν εγκλήματα

Καταργούνται οι κοινωνικές παροχές για πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η χώρα δέχεται την επιστροφή τους

scholz
Έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Όλαφ Σολτς στη Γερμανία συμφώνησαν την Παρασκευή στο «πακέτο για την ασφάλεια», το νέο και αυστηρότεροι πλαίσιο για την μετανάστευση και το άσυλο.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει μεταξύ άλλων ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας, αυστηροποίηση των κανόνων οπλοκατοχής σε ό,τι αφορά τα μαχαίρια, μέτρα για την αποτροπή ισλαμιστικών εγκλημάτων και μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

Σε αθλητικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, αγορές, εκθέσεις και άλλες ανοιχτές συγκεντρώσεις, αλλά και στα μαζικά μέσα μεταφοράς θα απαγορεύεται να φέρει κανείς μαχαίρι.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια περιορισμού των κινήτρων για μετανάστευση προς την Γερμανία, δεν θα υπάρχουν πλέον κοινωνικές παροχές για πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η χώρα δέχεται να επιστρέψουν σε αυτήν.

Κλείσιμο
Ειδικά για τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα η απέλαση θα καθίσταται πολύ πιο εύκολη, ενώ το καθεστώς προστασίας θα αίρεται σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος ταξιδεύει στην πατρίδα του χωρίς σοβαρό λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild οι νομοθετικές προτάσεις θα φθάσουν στην Μπούντεσταγκ την επόμενη εβδομάδα και, έως τις 18 Οκτωβρίουμ μπορούν να έχουν εγκριθεί και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Μπούντεσρατ).

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των κυβερνητικών διαπραγματεύσεων. «Το πακέτο ασφαλείας μας ενισχύει την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας. Μετά τη δολοφονική επίθεση στο Ζόλινγκεν, είναι η σωστή απάντηση στις σημαντικές τρέχουσες απειλές, ιδιαίτερα από την ισλαμιστική τρομοκρατία», δήλωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβανός που συνελήφθη στη Σωκράτους είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

«Με έβαλε να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας, ενώ κακοποιούσε τον αδελφό μου...»: Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους


Κασσελάκης: Αποσύρω το εξώδικο, ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης