Αμερικανός στρατιώτης καταδικάστηκε σε 14ετή κάθειρξη για απόπειρα συνεργασίας με τον ISIS

Αμερικανός στρατιώτης καταδικάστηκε σε 14ετή κάθειρξη για απόπειρα συνεργασίας με τον ISIS

Ο Κόουλ Μπρίτζες ομολόγησε τον Ιούνιο του 2023 την ενοχή του στις κατηγορίες περί απόπειρας παροχής υλικής βοήθειας σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση

usa_army
Ένας 24χρονος Aμερικανός στρατιώτης ο οποίος ομολόγησε ότι προσπάθησε να βοηθήσει την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, καταδικάστηκε χθες Παρασκευή σε 14ετή κάθειρξη.

Στην προσπάθειά του αυτή, είχε μεταφέρει πληροφορίες σε πράκτορες του FBI που τον προσέγγισαν ως δήθεν μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Κόουλ Μπρίτζες, ο οποίος κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό το 2019, ομολόγησε τον Ιούνιο του 2023 την ενοχή του στις κατηγορίες περί απόπειρας παροχής υλικής βοήθειας σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρας δολοφονίας μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Κλείσιμο


Όπως αναφέρει η δικογραφία, τον Οκτώβριο του 2020 ο Μπρίτζες προσεγγίστηκε από μυστικό πράκτορα του FBI, τον οποίο παρότρυνε να εξαπολύσει επιθέσεις στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, έδωσε συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα θύματα εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Ο Κόουλ Μπρίτζες είχε στείλει επίσης δύο βίντεο που έδειχναν τον ίδιο, στο πρώτο να στέκεται δίπλα σε σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης και στο δεύτερο να απευθύνει κάλεσμα για ενέδρα σε Aμερικανούς στρατιώτες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Η στιγμή της σύλληψης του Αλβανού με το όπλο και τα εκρηκτικά στη Σωκράτους

Βαγγέλης Παυλίδης: Ποιος είναι ο ήρωας του Γουέμπλεϊ - Το ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη, η θητεία σε Ολλανδία, Γερμανία και η απογείωση στη Μπενφίκα


Είναι πολλά τα λεφτά του «Joker» - Το κόστος της ταινίας και οι... τρελές αμοιβές του Χοακίν Φίνιξ και της Lady Gaga
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης