Κάμαλα Χάρις: Θα δημοσιοποιήσει τον ιατρικό της φάκελο και θα εγείρει ερωτήματα για τον Τραμπ

Μέχρι στιγμής ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την υγεία του - Παραμένουν κοντά τα δημοσκοπικά ποσοστά των δύο υποψηφίων στις κρίσιμες πολιτείες

Την έκθεση για την υγεία της και το ιατρικό της ιστορικό σκοπεύει να δημοσιοποιήσει η Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με ανώτερο σύμβουλο της εκστρατείας της. Η έκθεση αναμένεται ότι θα διαπιστώνει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών «διαθέτει τη σωματική και ψυχική ανθεκτικότητα που απαιτείται για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων της προεδρίας».

Η εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις θεωρεί ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης για την υγεία και του ιατρικού ιστορικού είναι μια ευκαιρία για μια σειρά ερωτημάτων για τη φυσική κατάσταση και την πνευματική διαύγεια του Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι στιγμής, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα καμία πληροφορία για την υγεία του, αν και εφόσον εκλεγεί, θα γίνει ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, και μάλιστα όταν σε πολλές ομιλίες του γίνεται όλο και πιο ασυνάρτητος και μπερδεύει τα λόγια του.

Το επιτελείο της Κάμαλα Χάρις επισημαίνει ότι Τραμπ υπαναχώρησε από μια συνέντευξη στην εκπομπή του CBS 60 minutes και αρνήθηκε ένα δεύτερο ντιμπέιτ, εγκαλώντας τον ότι αποφεύγει τον δημόσιο έλεγχο και δίνει στους ψηφοφόρους «την εντύπωση ότι έχει κάτι να κρύψει και ίσως δεν είναι κατάλληλος για τη δουλειά», την ώρα που οι αμφιβολίες για την κατάσταση του Τζο Μπάιντεν τον ανάγκασαν να μην προχωρήσει στην δική του προεκλογική κούρσα.

Οι πρόσφατοι μέσοι όροι των εθνικών δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η Χάρις έχει προβάδισμα σχεδόν τεσσάρων μονάδων έναντι του Τραμπ στην κούρσα της 5ης Νοεμβρίου για την προεδρία. Όμως, οι βασικές πολιτείες που ταλαντεύονται παραμένουν πολύ κοντά και οι ειδικοί αναμένουν μια έντονα ανταγωνιστική εκλογή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr