Εκλογές ΗΠΑ 2024: «Άριστη η υγεία» της Κάμαλα Χάρις δείχνει ο ιατρικός της φάκελος

Χωρίς ζητήματα, πέρα από κάποιες εποχικές αλλεργίες, οι εξετάσεις της 59χρονης αντιπροεδρου, που έδσωσε η ίδια στη δημοσιότητα

Η υγεία της Κάμαλα Χάρις είναι άριστη και έχει τη σωματική και πνευματική ικανότητα που χρειάζεται να ασκήσει τα καθήκοντα της προέδρου, γράφει ο προσωπικός της γιατρός συνοψίζοντας τον ιατρικό φάκελο που έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα.

Η 59χρονη υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία θέλησε με τον τρόπο αυτό να φέρει σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο της, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι είναι σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερος. Το ζήτημα της υγείας του 81χρονου Τζο Μπάιντεν, όσο ήταν υποψήφιος, είχε απασχολήσει αρκετά την προεκλογική εκστρατεία.

Την εκτίμηση υπογράφει ο δρ. Σίμονς, συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και γιατρός της αντιπροέδρου. Οι πιο πρόσφατες εξετάσεις έγιναν τον Απρίλιο.

Διαβάστε την εκτίμηση του γιατρού που την παρακολουθεί

Οι δείκτες των αιματολογικών εξετάσεων (γλυκόζη, χοληστερίνη κ.λπ) δεν δείχνουν αξιοσημείωτο, δηλαδή κάτι που να χρειάζεται προσοχή. Μόνο η βιταμίνη D είναι σε χαμηλά επίπεδα, για αυτό και η Χάρις λαμβάνει συμπληρώματα. Σε κανονικά επίπεδα είναι η πίεση και ο καρδιακός ρυθμός.

Η Χάρις δεν έχει οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, υψηλής πίεσης, χοληστερόλης ή καρδιοπάθειας. Από την πλευρά της μητέρας της έχει ιστορικό καρκίνου του παχέως εντέρου, οπότε πραγματοποιεί τακτικά προληπτικές εξετάσεις, όπως κολονοσκόπηση.

Χωρίς ευρήματα ήταν ακόμη οι εξετάσεις στην κοιλία και το δέρμα.

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα, γυμνάζεται τακτικά κάνοντας αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Δεν καπνίζει και πίνει περιστασιακά σε μικρές ποσότητες.

Τέλος, το μόνο εύρημα που καταγράφεται είναι το ιστορικό εποχικών αλλεργιών και κνίδωσης (urticaria) που έχει η Χάρις. Και αυτά είναι όμως διαχειρίσιμα και χρειάζονται μόνο μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ρινικά σπρέι και σταγόνες).



Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση CNN: Η καθυστέρηση της απάντησης του Ισραήλ προκαλεί νευρική κρίση στο Ιράν - Από ποιες χώρες ζητά βοήθεια

Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που οφείλουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα

Η σκηνοθέτης της όπερας με το live sex και το αληθινό αίμα απαντά: Αν δεν σας αρέσει μην έρθετε!







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr