Βόρεια Κορέα: Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Σεούλ με «καταστροφή» μετά τα drones με τα φυλλάδια

Βόρεια Κορέα: Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Σεούλ με «καταστροφή» μετά τα drones με τα φυλλάδια

Χθες Παρασκευή η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τη Σεούλ ότι έστειλε drones με προπαγανδιστικά φυλλάδια στον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας στις 3 Οκτωβρίου και ξανά την Τετάρτη και την Πέμπτη

Kim-Yo-Jong
Η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ, απείλησε σήμερα την Νότια Κορέα με «τρομερή καταστροφή» αν drones φορτωμένα με προπαγανδιστικά φυλλάδια περάσουν ξανά τα σύνορα.

«Στην περίπτωση που ένα drone της Δημοκρατίας της Κορέας (Νότια Κορέα) εντοπιστεί ξανά στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσά μας, αυτό θα οδηγήσει σίγουρα σε μια τρομερή καταστροφή» προειδοποίησε η Κιμ Γιο Γιονγκ, βασική εκπρόσωπος των βορειοκορεατικών αρχών.

Χθες Παρασκευή η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τη Σεούλ ότι έστειλε drones με προπαγανδιστικά φυλλάδια στον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας στις 3 Οκτωβρίου και ξανά την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τα drones έριξαν προπαγανδιστικά φυλλάδια εχθρικά προς το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, τα οποία περιείχαν «απεχθείς συκοφαντίες», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Χιούν, αρνήθηκε αρχικά τις κατηγορίες της Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αναδίπλωσε τη θέση της Σεούλ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν οι ισχυρισμοί της Βόρειας Κορέας αληθεύουν ή όχι». Η άρνηση της Σεούλ να επιβεβαιώσει σημαίνει ότι τα drones στάλθηκαν από «στρατιωτικούς γκάνγκστερ», δήλωσε σήμερα η Κιμ Γιο Γιονγκ.

Κλείσιμο
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας εξέδωσε «τελεσίγραφο» στη Νότια Κορέα, να σταματήσει αυτές τις «ανεπίτρεπτες προκλήσεις», όπως τις αποκάλεσε. Φωτογραφίες που υποτίθεται ότι προέρχονται από προπαγανδιστικά φυλλάδια κοινοποιήθηκαν από επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, μαζί με μια θολή φωτογραφία ενός «μη επανδρωμένου drone».

Η Πιονγκγιάνγκ έχει εκτοξεύσει από τον Μάιο σχεδόν 5.000 μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια προς τη Νότια Κορέα, ως αντίποινα, όπως τα αποκαλεί, για τα μπαλόνια προπαγάνδας που εκτοξεύτηκαν από Νοτιοκορεάτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Μπάλντοκ: Σεβαστείτε το πένθος και το δικαίωμά μας στην ιδιωτικότητα

Πώς το γιγάντιο ρωσικό drone «Κυνηγός» έπεσε στα χέρια των Ουκρανών – Βίντεο και φωτογραφίες

Απόστολος Ρουβάς - Φανή Γιαβρίδου: Παντρεύτηκαν και βάφτισαν τον γιο τους, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης