Λίβανος - ΟΗΕ: Ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλαν με τη βία» σε βάση των κυανόκρανων

Κατέστρεψαν την κεντρική πύλη του στρατοπέδου και παρέμειναν στον χώρο γύρω στα 45 λεπτά, πριν αποχωρήσουν τα ξημερώματα

Κυανόκρακροι στον νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλαν με τη βία» σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, όπου Ισραήλ και Χεζμπολάχ βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο.

«Περίπου στις 4:30 π.μ., [ενν. της Κυριακής 13/10] την ώρα που ειρηνευτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε καταφύγια, δύο άρματα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν την κεντρική πύλη και εισέβαλαν στη βάση με τη βία», παραμένοντας εκεί «γύρω στα 45 λεπτά», τόνισε η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Το πλήρωμα των αρμάτων ζήτησε από το προσωπικό της βάσης να ανάψει τα φώτα του στρατοπέδου.

Δύο ώρες αργότερα, πυρά που έπεσαν σε απόσταση 100 μέτρων από τη βάση δημιούργησαν καπνό που προκάλεσε «ερεθισμούς δέρματος και γαστρεντερικές διαταραχές σε 15 κυανόκρανους που λαμβάνουν φροντίδα»

Σημειώνεται ότι το Σάββατο δυνάμεις των IDF σταμάτησαν ένα κομβόι με εφόδια της UNIFIL και του αρνήθηκαν την πορεία του στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στον Λίβανο είναι απαράδεκτες.

Η Ιταλία έχει σημαντική συνεισφορά στην επιχείρηση UNIFIL.

Στη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νετανιάχου την Κυριακή, η Μελόνι υποστήριξε την «πλήρη εφαρμογή» της Απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Λίβανο, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή.



Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Η στιγμή που στρατιώτες των IDF εντόπισαν μαχητή της Χεζμπολάχ σε υπόγειο καταφύγιο - Τον έπιασαν με τα εσώρουχα

Πρόβλεψη Συνολάκη: Θα έχουμε πιο συχνά «Ντάνιελ» στην Ελλάδα

Συγγνώμη ζήτησε η κυβερνήτης του Μίσιγκαν για βίντεο όπου δίνει πατατάκια αντί για Θεία Μετάληψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr