Πάνω από 65 τραυματίες από πλήγμα με drone στο βόρειο Ισραήλ - Χεζμπολάχ: Επιτεθήκαμε σε στρατόπεδο

Πάνω από 65 τραυματίες από πλήγμα με drone στο βόρειο Ισραήλ - Χεζμπολάχ: Επιτεθήκαμε σε στρατόπεδο

Το μη επανδρωμένο όχημα εξαπολύθηκε από τον Λίβανο - Δεν ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες συναγερμού αλλά ούτε και η αντιαεροπορική άμυνα

arthrou-israel
Τουλάχιστον 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, από πλήγμα με drone στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η Χεζμπολάχ. 




Κλείσιμο







Οι Αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ άλλοι τέσσερις είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τουλάχιστον 14 έχουν τραυμάτα που χρειάζονται φροντίδα και οι υπόλοιποι έχουν ελαφρύτερα τραύματα.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν και φήμες ότι υπάρχουν και νεκροί. Φωτογραφίες δείχνουν ότι χτυπήθηκε αίθουσα όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος ανθρώπων.

Το ισραηλινό Κανάλι 12 ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τρία drone κατά του Ισραήλ. Δύο καταρρίφθηκαν ανοιχτά της Χάιφα, αλλά το τρίτο χτύπησε στην Μπινγιαμίνα.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με σμήνος drone κατά του στρατοπέδου της Ταξιαρχίας Γκολάνι στην Μπινγιαμίνα. Λίγο νωρίτερα είχε εκδώσει προειδοποίηση προς Ισραηλινούς «εποίκους» να μείνουν μακριά από στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ «μέχρι νεωτέρας».

Αφιέρωσε μάλιστα αυτή την επίθεση στον πρώην αρχηγό της Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ολιγωρία της αεράμυνας

Η Haaretz αναφέρει ότι το drone εξαπολύθηκε από τον Λίβανο. Δεν είναι σαφές ποια διαδρομή ακολούθησε φαίνεται όμως ότι δεν ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες συναγερμού ούτε και η αντιαεροπορική άμυνα.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι ερευνά αν το drone που προκάλεσε την άνευ προηγουμένου επίθεση πέρασε απαρατήρητο από την αεράμυνα.

Ανέφερε, ειδικότερα, ότι ερευνά αν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προκάλεσε συναγερμό στην περιοχή της Ναχαρίγια και της Άκκρα στις 18:45 είναι το ίδιο που εξερράγη στο Ουάντι Αρά περίπου μισή ώρα αργότερα, γύρω στις 19:15. Δεδομένου ότι η επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος χάθηκε αφού πέρασε πάνω από τη Ναχαρίγια και την Άκρα, υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για την ίδια συσκευή.

Την Κυριακή οι ισραηλινές Αρχές είχαν χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού για περιοχές της χώρας στα βόρεια και τα κεντρικά. Για την ώρα δεν είναι σαφές πώς η επίθεση στην Μπινγιαμίνα θα επηρεάσει τα μέτρα.

Σήμερα, όλη την ημέρα εντοπίστηκαν περίπου 150 εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, με τους IDF να υποστηρίζουν ότι έχει μειωθεί σημαντικά. Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ είπαν στο Reuters την Παρασκευή ότι η οργάνωση προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κολυδάς: Πτώση της θερμοκρασίας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα - Έρχονται βροχές από τα δυτικά

Απόστολος Λύτρας: Πέθανε ο πατέρας του δικηγόρου - «Θα είσαι πάντα δίπλα μας»

Ζερεμί Γκοϊέ: Το θαύμα της φύσης από τον Καναδά είναι 13 ετών, έχει ύψος 2.21μ. και ετοιμάζεται για το NBA - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης