Δήμαρχος για δεύτερη φορά ο Χρήστος Δουλκερίδης στον Δήμο Ιξέλ των Βρυξελλών

Δήμαρχος για δεύτερη φορά ο Χρήστος Δουλκερίδης στον Δήμο Ιξέλ των Βρυξελλών

H απερχόμενη πλειοψηφία Πρασίνων - Σοσιαλιστών μπορεί να ανανεωθεί με 22 έδρες, αλλά δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ενός τριμερούς συνασπισμού

doulkeridis
Με επικεφαλής τον Έλληνα δήμαρχο Χρήστο Δουλκερίδη, οι Πράσινοι (Ecolo) κέρδισαν για δεύτερη φορά τις εκλογές στο Δήμο Ιξέλ των Βρυξελλών, με 28,4% των ψήφων.

Ο Δήμος του Ιξέλ, στον οποίο βρίσκεται μεταξύ άλλων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της πρωτεύουσας του Βελγίου.



Κλείσιμο
Με καταμετρημένο περίπου το σύνολο των ψήφων, το ποσοστό των Πρασίνων, με επικεφαλής τον απερχόμενο δήμαρχο Δουλκερίδη, είναι της τάξεως του 28,4% (χαμηλότερα από το 33% του 2018) και εκλέγει 13 έδρες.

Δεύτεροι έρχονται οι Φιλελεύθεροι Ρεφορμιστές (MR), με ποσοστό της τάξεως του 27,7%, που επίσης εκλέγουν 13 έδρες και τρίτοι έρχονται οι Σοσιαλιστές (PS), με 19,6% και 9 έδρες.

Τέταρτο κόμμα έρχεται η ριζοσπαστική Αριστερά (PTB) με 10,9% και 4 έδρες και ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες (Objective XL Committed) με 10% και 4 έδρες.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, στο Δήμο Ιξέλ, η απερχόμενη πλειοψηφία Πρασίνων - Σοσιαλιστών μπορεί να ανανεωθεί με 22 έδρες, αλλά δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ενός τριμερούς συνασπισμού.

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, γιος μεταναστών ανθρακωρύχων της δεκαετίας του 1960, είναι δήμαρχος του Ιξέλ από το 2018 και ο πρώτος Έλληνας που κατέλαβε δήμο στις Βρυξέλλες.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κολυδάς: Πτώση της θερμοκρασίας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα - Έρχονται βροχές από τα δυτικά

Απόστολος Λύτρας: Πέθανε ο πατέρας του δικηγόρου - «Θα είσαι πάντα δίπλα μας»

Ζερεμί Γκοϊέ: Το θαύμα της φύσης από τον Καναδά είναι 13 ετών, έχει ύψος 2.21μ. και ετοιμάζεται για το NBA - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης