Γκουτέρες: Η επίθεση σε κυανόκρανους μπορεί να αποτελεί έγκλημα πολέμου

Γκουτέρες: Η επίθεση σε κυανόκρανους μπορεί να αποτελεί έγκλημα πολέμου

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε ότι το προσωπικό της UNIFIL και οι εγκαταστάσεις της στον Λίβανο δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο

guterres_un
Το προσωπικό της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και οι εγκαταστάσεις της δεν πρέπει ποτέ να αποτελέσουν στόχο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναφερόμενος στα περιστατικά κατά τα οποία οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κυανοκράνους.

«Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της UNIFIL παραμένουν σε όλες τις θέσεις και η σημαία του ΟΗΕ συνεχίζει να κυματίζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, Στέφαν Ντουζάρικ.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει ότι το προσωπικό της UNIFIL και οι εγκαταστάσεις της δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο. Οι επιθέσεις εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Μπορεί να συνιστούν έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ δια του εκπροσώπου του.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν σε βάση της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Κλείσιμο
«Περίπου στις 4:30 π.μ., [ενν. της Κυριακής 13/10] την ώρα που ειρηνευτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε καταφύγια, δύο άρματα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν την κεντρική πύλη και εισέβαλαν στη βάση με τη βία», παραμένοντας εκεί «γύρω στα 45 λεπτά», τόνισε η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Το πλήρωμα των αρμάτων ζήτησε από το προσωπικό της βάσης να ανάψει τα φώτα του στρατοπέδου.

Δύο ώρες αργότερα, πυρά που έπεσαν σε απόσταση 100 μέτρων από τη βάση δημιούργησαν καπνό που προκάλεσε «ερεθισμούς δέρματος και γαστρεντερικές διαταραχές σε 15 κυανόκρανους που λαμβάνουν φροντίδα»

Σημειώνεται ότι το Σάββατο δυνάμεις των IDF σταμάτησαν ένα κομβόι με εφόδια της UNIFIL και του αρνήθηκαν την πορεία του στη συνέχεια.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ένοπλος κοντά σε ομιλία του Τραμπ στην Καλιφόρνια

Φιλοδώρημα: Αφορολόγητο και χωρίς κρατήσεις μέχρι τα 3.600 ευρώ - Έρχεται τροπολογία

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Επεισόδιο έξω από τα γραφεία του κόμματος με την Ελένη Λουκά - Φώναζε και την απομάκρυναν, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης