Γαλλία σε Ισραήλ: «Σταματήστε τα χτυπήματα κατά αμάχων - παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο»

Γαλλία σε Ισραήλ: «Σταματήστε τα χτυπήματα κατά αμάχων - παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο»

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες η Γαλλία βρίσκεται απέναντι από το Ισραήλ με αφορμή τις νέες επιθέσεις κατά αμάχων στα Βόρεια και κεντρικά της Λωρίδας

arthrou-bomb
Νέα κόντρα ανάμεσα σε Γαλλία και Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη, με το Παρίσι να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τα χτυπήματα του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια και Κεντρική Γάζα.

Σε αυστηρό ύφος η ανακοίνωση του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας υπογραμμίζει πως «κάθε αναγκαστική μετακίνηση άμαχου πληθυσμού θα συνιστούσε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ενώ σημειώνει πως τα πλήγματα κατά αμάχων πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Τις τελευταίες τρεις ημέρες το Ισραήλ χτυπά τμήματα στη Βόρεια και καντρική Γάζα με απολογισμό δεκάδες αμάχους νεκρούς

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας Παρίσι και Τελ Αβίβ βρέθηκαν ξανά απέναντι με τον Εμανουέλ Μακρόν δημόσια να ζητά να σταματήσει η αποστολή όπλων από τις χώρες της Ένωσης προς το Ισραήλ και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να απευθύνεται προσωπικά στον Γάλλο Πρόεδρο (αν και στα Αγγλικά) μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος κάνοντας λόγο για «γαλλική ντροπή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γαλλικού υπουργέιου Εξωτερικών αναφέρει:

«Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την ακραία σοβαρότητα της κατάστασης στη βόρεια Γάζα όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση με βαριές ανθρώπινες απώλειες εδώ και αρκετές ημέρες και έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που επηρεάζουν ολόκληρο τον πληθυσμό.

Κλείσιμο
Η Γαλλία υπενθυμίζει ότι οποιαδήποτε αναγκαστική μετακίνηση άμαχου πληθυσμού συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η Γαλλία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα ισραηλινά πλήγματα που στόχευαν πολλές υποδομές πολιτών, όπου βρίσκονταν καταφύγιο οι εκτοπισμένοι, στη Jabaliya, στο Deir el-Balah και στους καταυλισμούς Shati και Nousseirat. Αυτές οι επιθέσεις εναντίον αμάχων είναι απαράδεκτες.

Η Γαλλία καλεί το Ισραήλ να εξασφαλίσει τη μόνιμη προστασία όλων των αμάχων και να διευκολύνει την άμεση πρόσβαση του πληθυσμού στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός του οποίου είναι υποχρεωτικός για όλους».

Δείτε την πρωτότυπη ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ εδώ 


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις χιλιάδων ακινήτων με τις νέες ρυθμίσεις στο Κτηματολόγιογεω

Stalkers: Οι εφιαλτικές ιστορίες που έζησαν Κορακάκη, Πλούταρχος και άλλοι διάσημοι

Αήττητη συνεχίζει η Ελλάδα στο Nations League: Το 2-0 με την Ιρλανδία, η συγκίνηση για τον Μπάλντοκ και το... Μουντιάλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης