Ισραήλ: Συγκλονίζει μαρτυρία για την επίθεση της Χεζμπολάχ - «Oι στρατιώτες γλιστρούσαν από τα αίματα»

Ισραήλ: Συγκλονίζει μαρτυρία για την επίθεση της Χεζμπολάχ - «Oι στρατιώτες γλιστρούσαν από τα αίματα»

Έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που θύμιζε τρομοκρατική επίθεση, έτσι το περιέγραψε, τόνισε ο πατέρας ενός από τους στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης το βράδυ της Κυριακής

maketa-hebollah-epitheso
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο στρατηγός Χέρζι Χαλεβί, επισκέφθηκε τη βάση εκπαίδευσης της ταξιαρχίας Γκολάνι κοντά στην Χάιφα, η οποία έγινε χθες το βράδυ στόχος επίθεσης με drone της Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών και τον τραυματισμό δεκάδων.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και μία επίθεση κατά εκπαιδευτικής βάσης στο εσωτερικό μέτωπο είναι σκληρή και επώδυνη», δήλωσε ο ισραηλινός στρατηγός απευθυνόμενος στους στρατιώτες της βάσης.

Βίντεο από την επίσκεψή του δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν και αναπαρήχθησαν στα κοινωνικά μέσα χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις οποίες ο Χέρζι Χαλεβί βρισκόταν στην βάση της ταξιαρχίας Γκολάνι κατά την ώρα της επίθεσης και ότι είναι νεκρός.

Κλείσιμο


«Oι στρατιώτες γλιστρούσαν από τα αίματα» 

Την ίδια ώρα, ο Σούκι, πατέρας ενός τραυματισμένου στρατιώτη, είπε όσα του αφηγήθηκε ο γιος του για την επίθεση με drones της Χεζμπολάχ στη στρατιωτική βάση στο Ισραήλ.

«Ο γιος μου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μπίλινσον», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Έχει σχετικά ελαφρά τραύματα, με θραύσματα στο πρόσωπό του και έχει χάσει την ακοή του από το ένα αυτί. Έκαναν αξονική και αναμένουμε τα αποτελέσματα».



«Έλαβα ένα μήνυμα από τον γιο μου που έλεγε: "Ένα UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) έπεσε στη βάση, αλλά είμαι απολύτως καλά". Είναι διοικητής ομάδας νεοσυλλέκτων», υπογράμμισε ο πατέρας του στρατιώτη, σύμφωνα με την Jerusalem Post.
Four killed and dozens injured in Hezbollah drone strike | Israel-Hezbollah conflict

«Έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που θύμιζε τρομοκρατική επίθεση -έτσι το περιέγραψε. Βγήκε αμέσως έξω και με ενημέρωσε ότι τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Στην αρχή ανέφεραν το νοσοκομείο Ραμπάμ, αλλά αργότερα είπε ότι τον μετέφεραν με ελικόπτερο στο Μπίλινσον».

Κάθονταν στην τραπεζαρία, έτοιμοι να φάνε. Σε μια στιγμή, από απόσταση όχι μεγαλύτερη από πέντε μέτρα, είδε ακριβώς σε ποιο τραπέζι έπεσε το drone. Δεν κοίταξε στο ταβάνι, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι επρόκειτο για UAV. Είδε στρατιώτες σε κρίσιμη κατάσταση - ανθρώπους που γνώριζε καλά, τους δικούς του εκπαιδευόμενους» πρόσθεσε.

«Υπήρχε ένας άλλος τραυματίας δίπλα του», σημείωσε ο Σούκι. «Είπε ότι αφού τα θραύσματα χτύπησαν το πρόσωπό του, έφτασε γρήγορα βοήθεια και απομάκρυναν όποιον μπορούσαν. Περιέγραψε μια στιγμή που, λόγω της ποσότητας του αίματος, οι άνθρωποι γλιστρούσαν στο πάτωμα. Ήταν μια πραγματικά ζοφερή σκηνή».

Κανονικά, τρώνε σε διαφορετική ώρα, αλλά εκείνη την ημέρα έτυχε να φάνε εκείνη την ώρα και τότε έγιναν όλα», δήλωσε ο πατέρας του στρατιώτη στο τέλος της συνέντευξης. «Υποθέτω ότι θα γίνει έρευνα. Δεν φαίνεται αληθοφανές ότι ένα drone θα μπορούσε να φτάσει σε εκείνο το σημείο. Εννοώ την ακρίβεια - δεν ήταν τυχαίο: τόσο η τοποθεσία, η τραπεζαρία, όσο και η χρονική στιγμή. Αυτή είναι η πραγματική ανησυχία».

Ισραήλ: Στόχος η Μονάδα 127 της Χεζμπολάχ, μέχρι τελικής εξόντωσης

Η πλήρης εξουδετέρωση της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, συντήρηση και λειτουργία των UAV, είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel, μετά το θανατηφόρο πλήγμα στην στρατιωτική βάση Μπινιαμίνα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες, ήταν μέρος μιας συντονισμένης πολύπλευρης αεροπορικής επίθεσης, με τρία drones, ρουκέτες μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στο βορρά, και τρεις ρουκέτες ακριβείας που εκτοξεύτηκαν προς τη Χάιφα.

Ένα από τα drones καταρρίφθηκε από το ναυτικό, και ένα άλλο από το Iron Dome. Το τρίτο καταδιώχθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία το πυροβόλησαν δύο φορές. Τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου απέτυχαν να αναγκάσουν το UAV να χάσει τον προσανατολισμό του. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Άκρας και θωρήθηκε ότι είχε συντριβεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν - Ισμαήλ Καανί: Ειναι πράκτορας της Μοσάντ ο ηγέτης των Φρουρών της Επανάστασης;

Πασχάλης Τερζής: H σπάνια εμφάνιση του τραγουδιστή - Η Γιώτα Νέγκα τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και πόζαραν αγκαλιά

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης