Σάλος στην Κύπρο για σχολείο που απέκλεισε τους απείθαρχους μαθητές πίσω από τοίχο

Σάλος στην Κύπρο για σχολείο που απέκλεισε τους απείθαρχους μαθητές πίσω από τοίχο

Το πρόγραμμα, που είχε την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, τερματίστηκε έπειτα από αντιδράσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών

pagkyprio__1
Οργή και ερωτήματα έχει προκαλέσει στην Κύπρο η κίνηση σχολείου να χρησιμοποιήσει τοίχο για να απομονώσει απείθαρχους μαθητές από τα άλλα παιδιά.

Το philenews ανέφερε ότι πρόκειται για το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Το πρόγραμμα διαχωρισμού λειτουργούσε με την άδεια του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Οι καθηγητές αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή όταν άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα για τη δημιουργία του τοίχου που φτιάχνεται για να χωρίζει τα παιδιά, τα οποία θα φοιτούν στον εναλλακτικό πρόγραμμα, από εκείνα που φοιτούν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ενώ και οι μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου είχαν προβεί σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο.

Τελικά έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς του σχολείου, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει η υλοποίησή του στο Παγκύπριο, αλλά σε διαφορετικό χώρο που θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.

Κλείσιμο
pagkyprio__2
pagkyprio__3
pagkyprio__4



Το πρόγραμμα είχε στόχο να χωρίσει τους μαθητές σε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και όσους δεν έχουν. Τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά θα φοιτούσαν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, απόφαση στην οποία καθηγητές και μαθητές του Παγκύπριου είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Έπειτα από επιτόπια έρευνα, η ΟΕΛΜΕΚ, η ένωση καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, χαρακτήρισε τον «εναλλακτικό» χώρο ακατάλληλο λέγοντας πως «δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί».

Μιλούν ακόμη για μια «τραγική απόφαση» του υπουργείου Παιδείας «να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα».

Παράλληλα, οι καθηγητές μέσω της ένωσής τους είχαν αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να προβούν στη λήψη μέτρων αντίδρασης για την πρωτοφανή αυτή κίνηση.



Ειδήσεις σήμερα:

Σκάκι για την επόμενη μέρα: Εκκλησιαστικό Game of thrones σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τίρανα

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Κωνσταντίνα Σωτηρίου στο protothema.gr: Η 25χρονη δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του Κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης