Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε ανελέητα και στη Βηρυτό» - Πυραυλικά χτυπήματα από τη Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές του Ισραήλ

Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε ανελέητα και στη Βηρυτό» - Πυραυλικά χτυπήματα από τη Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ βρέθηκε στην βάση που χτυπήθηκε στα βόρεια της χώρας - «Διεξάγουμε μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του άξονα του κακού, του Ιράν» είπε - Οι Ισραηλινοί έτρεχαν να κρυφτούν στα καταφύγια

netanyahu_idf_xr
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει «να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ, μεταξύ άλλων στη Βηρυτό», σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Δείτε βίντεο:



«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα τμήματα του Λιβάνου, περιλαμβανομένης της Βηρυτού», είπε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη στρατιωτική βάση που επλήγη την προηγούμενη ημέρα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έριξε η λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτών.

«Διεξάγουμε μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του άξονα του κακού, του Ιράν που θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά», πρόσθεσε ο Νετανιάχου. «Δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Πληρώνουμε οδυνηρά τιμήματα, αλλά έχουμε τεράστια επιτεύγματα - και θα συνεχίσουμε να τα επιτυγχάνουμε».

Πυραυλικό μπαράζ σε 180 περιοχές του Ισραήλ, έτρεχαν στα καταφύγια οι πολίτες

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ, με τον IDF να κάνει λόγο για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σειρήνες ήχησαν λόγω ρουκετών, απειλώντας περιοχές του κεντρικού Ισραήλ όπως και το Τελ Αβίβ, γεγονός που οδήγησε εκατομμύρια Ισραηλινούς σε καταφύγια.






Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης πως προσπάθειες αναχαίτισης έγιναν απέναντι σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο. Σημειωνεται ότι λόγω του μπαράζ ρουκετών, δεν μπορούσε να προσγειωθεί πολιτικό αεροσκάφος, τη στιγμή που έχουν ενεργοποηθεί όλες οι συστοιχίες του Iron Dome. 

462559526_2298302887181248_9158858312681316650_n

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Χ φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει να σωθεί φοβούμενο για τις επιθέσεις από τον Λίβανο.


Φωτογραφία δείχνει αποτελέσματα της επιχείρησης αναχαίτισης ρουκετών από τον IDF, ειδικότερα διακρίνεται ένα θραύσμα ρουκέτας στο προάστιο Χολόν στο Τελ Αβίβ. 

thravsma-rouketas

Σε τελευταία ενημέρωσή του, ο ισραηλινός στρατός σημείωσε πως τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς πυκνοκατοικημένες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ αναχαιτίστηκαν. Στη συνέχεια επισήμανε ότι 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς τον βορρά, στην περιοχή της Άνω Γαλιλαίας. Ορισμένες από αυτές αναχαιτίστηκαν, άλλες όμως έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές.

Μέχρι στιγμής, όπως υπογράμμισε ο IDF, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά τραυματίες. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ένας άνθρωπος χτυπήθηκε καθώς όδευε προς καταφυγιο. 

Η προειδοποίηση του Ισραήλ 

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ διεμήνυσε, στο μεταξύ, στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν ότι η ισραηλινή απάντηση στη Χεζμπολάχ θα είναι ηχηρή. 

Αναφερόταν στην επίθεση με drones από τη Χεζμπολάχ κατά ισραηλινής στρατιωτικής βάσης το βράδυ του Σαββάτου, κάτι που οδήγησε στον θάνατο τέσσερις στρατιώτες του IDF. 

Λίγο νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, εστίασε στη συνομιλία λέγοντας ότι οι ΗΠΑ επιβεβαιώσαν και πάλι την ισχυρή δέσμευσή τους στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη σημασία των διιπλωματικών διεργασιών με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών.

Τα χτυπήματα στον βόρειο Λίβανο 

Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανέφερε πως μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα και το Βόρειο τμήμα της.

Συγκεκριμένα με βάση τα όσα αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση έχει χτυπηθεί από μαχητικά του Ισραήλ πολυκατοικία στο χωριό Αιτού στην επαρχία της Σγάρτα. Από το χτύπημα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.


Ο Βορράς του Λιβάνου δεν είναι προπύργιο της σιιτικής Χεζμπολάχ και η περιοχή που έχει χτυπηθεί αποτελεί διαχρονικά σημείο στο οποίο διαμένουν χριστιανικοί πληθυσμοί και συγκεκριμένα μαρωνίτες καθολικοί.




Ειδήσεις σήμερα:

Σκάκι για την επόμενη μέρα: Εκκλησιαστικό Game of thrones σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τίρανα

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Κωνσταντίνα Σωτηρίου στο protothema.gr: Η 25χρονη δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του Κόσμου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης