Ισραήλ: Μετά το θανατηφόρο χτύπημα στη στρατιωτική βάση, στόχος είναι η εξάλειψη της μονάδας drones της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Μετά το θανατηφόρο χτύπημα στη στρατιωτική βάση, στόχος είναι η εξάλειψη της μονάδας drones της Χεζμπολάχ

Πώς κατάφερε να ξεφύγει από τα ραντάρ του Ισραήλ το drone της Χεζμπολάχ με συνέπεια να πέσει σε βάση και να σκοτώσει τέσσερις στρατιώτες - Αλλάζουν τα πρωτόκολλα προειδοποίησης

Mirsad-1
Στον απόηχο της φονικής επίθεσης σε εκπαιδευτική βάση της Γκολάνι χθες το βράδυ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) θέτει, πλέον, ως στόχο την πλήρη εξάλειψη της «Μονάδας 127» της Χεζμπολάχ, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, συντήρηση και λειτουργία των drones της, σύμφωνα με τους Times of Israel. Η προσπάθεια να εξουδετερωθεί κάθε μέλος της συγκεκριμένης μονάδας θα έχει πλέον προτεραιότητα όσον αφορά τόσο τη συλλογή πληροφοριών όσο και τις αεροπορικές επιδρομές που θα εκτελούνται.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες χθες το βράδυ ήταν μέρος μιας πολύπλευρης αεροπορικής επίθεσης. Υπήρξαν ρουκέτες μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στο βορρά, τρεις ρουκέτες ακριβείας που εκτοξεύτηκαν προς τη Χάιφα και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε από το πολεμικό ναυτικό κι ένα άλλο από το Iron Dome.

Το τρίτο καταδιώχθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία το πυροβόλησαν δύο φορές. Τα μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου απέτυχαν να αναγκάσουν το drone να χάσει τον προσανατολισμό του και χάθηκε από τα ραντάρ 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της Άκκρας. Έτσι, θεωρήθηκε ότι είχε συντριβεί

Η έρευνα της IAF για το περιστατικό διαπίστωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εμφανίστηκε ξανά στα ραντάρ για άλλο ένα λεπτό κατά τη μισή ώρα που μεσολάβησε μεταξύ της εξαφάνισης από τα ραντέρ και του πλήγματος στη στρατιωτική βάση, αλλά οι ισραηλινές δυνάμεις δεν το αναγνώρισαν ως μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκείνη τη στιγμή.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, περίπου 1.200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εκτοξευθεί κατά του Ισραήλ και 221 έχουν περάσει από την άμυνά του.

Με αφορμή το περιστατικό, η Πολεμική Αεροπορία επεκτείνει τις περιοχές προειδοποίησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερες σειρήνες και περισσότεροι ψευδείς συναγερμοί. Επίσης, θα λαμβάνεται ως υπόθεση ότι ένα drone εξακολουθεί να πετάει όταν εξαφανίζεται και θα διαπιστώνει ότι έχει συντριβεί μόνο όταν βρεθούν υπολείμματά του.


Ειδήσεις σήμερα:

Σκάκι για την επόμενη μέρα: Εκκλησιαστικό Game of thrones σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τίρανα

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Κωνσταντίνα Σωτηρίου στο protothema.gr: Η 25χρονη δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του Κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης