Μήνυμα από το Ισραήλ μέσω Αιγύπτου στο Ιράν για την απάντηση στην πυραυλική επίθεση

Μήνυμα από το Ισραήλ μέσω Αιγύπτου στο Ιράν για την απάντηση στην πυραυλική επίθεση

Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ και ο Αιγύπτιος΄ομόλογός του συναντήθηκαν προκειμένου να συμφωνήσουν τα επόμενα κοινά βήματα για την ασφάλεια στη Γάζα, αλλά τη συζήτηση μονοπώλησε η επικείμενη απάντηση του Ισραήλ

Israel
Η εφημερίδα Al-Jadid του Κατάρ στην ηλεκτρονική έκδοση κάνει λόγω για μήνυμα που έστειλε το Ισραήλ στο Ιράν μέσω Αιγύπτου αναφορικά με την επικείμενη απάντηση στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το καταριανό μέσο, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ Ρονάν Μπαρ και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Αμπάς Καμέλ συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα (14/10) προκειμένου να συμφωνήσουν τα επόμενα κοινά βήματα για την ασφάλεια στη Γάζα.

Τη συνάντηση πάντως φαίνεται πως μονοπώλησε το ζήτημα της επικείμενης επίθεσης-απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν με τον αρχηγό της Σιν Μπετ να μεταφέρει στον Αιγύπτιο αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών πως το Ισραήλ είναι δεδομένο πως θα απαντήσει και, εάν η Τεχεράνη πάρει απόφαση να υλοποιήσει τις απειλές της για εκ νέου επίθεση, τότε η ρήξη θα είναι οριστική.

Με βάση τα όσα μεταφέρει η Al-Jadid, η πλευρά της Αιγύπτου ζητά μία απάντηση αναλογική καθώς η Τεχεράνη φαίνεται διατεθειμένη σήμερα εάν το χτύπημα είναι εντός πλαισίου να μην προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Κλείσιμο
Οι δύο άνδρες συζήτησαν και το ενδεχόμενο να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία στη Γάζα με την ισραηλινή πλευρά να δηλώνει ανένδοτη και να μεταθέτει τις συζητήσεις για μετά τις αμερικανικές εκλογές.



Ειδήσεις σήμερα:

Σκάκι για την επόμενη μέρα: Εκκλησιαστικό Game of thrones σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τίρανα

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Κωνσταντίνα Σωτηρίου στο protothema.gr: Η 25χρονη δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του Κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης