Φρίκη στη δίκη με την 10χρονη που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο πατέρας της - Την έκαψαν με σίδερο, τη δάγκωναν, τη χτυπούσαν για μήνες

Φρίκη στη δίκη με την 10χρονη που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο πατέρας της - Την έκαψαν με σίδερο, τη δάγκωναν, τη χτυπούσαν για μήνες

Θύμα βασανιστηρίων για πολλές εβδομάδες πριν από τον θάνατό της ήταν η μικρή Σάρα

Sara-Sharif-arthrou
Κατάγματα ακόμη και στην σπονδυλική στήλη αλλά και σημάδια από καψίματα και δαγκώματα είχε στο σώμα της η Σάρα, ένα κορίτσι 10 ετών που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο πατέρας της ο οποίος είχε διαφύγει στο Πακιστάν.

Στη δίκη που συνεχίζεται στη Βρετανία έρχονται στο φως λεπτομέρειες για τα μαρτύρια που υπέστη η μικρή γιατί, όπως έλεγε ο 42χρονος πατέρας της, ήταν «άτακτη».

Ένας ατελείωτος κατάλογος από τραυματισμούς, εγκαύματα και κατάγματα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, αναφέρει η Daily Mail.

Ο Ουρφάν Σαρίφ, η σύζυγός του και μητριά της Σάρας Σαρίφ, Μπεϊνάς Μπατούλ, 30 ετών και ο θείος του παιδιού Φαϊζάλ Μαλίκ, ηλικίας 29 ετών δικάζονται στο Λονδίνο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Συνελήφθησαν και οι τρεις στις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις εναγόμενοι κατηγορούνται επίσης για το ότι προκάλεσαν ή επέτρεψαν τον θάνατο ενός παιδιού. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο για τον θάνατό της, λένε οι εισαγγελείς.

Η Σάρα Σαρίφ είχε καψίματα με σίδερο, την είχαν δέσει σε σωλήνα θέρμανσης και είχε σημάδια από δαγκωματιές και μώλωπες.

Είχε συγκεκριμένα πέντε δαγκωματιές στο κάτω αριστερό χέρι της και μία στο εσωτερικό του αριστερού μηρού της, που έδειχναν ότι τα δόντια είχαν «συρθεί» το δέρμα της, άκουσε το δικαστήριο. Ο πατέρας και ο αδελφός του έδωσαν δείγματα οδοντικού αποτυπώματος αλλά δεν ταιριάζει με τα ίχνη. Η μητριά της δεν έδωσε δείγμα.

Το κορίτσι είχε ακόμη σοβαρά εγκαύματα στους γλουτούς, με το τραύμα στον δεξιό γλουτό να είναι περίπου 50x60 χιλιοστά. Το δέρμα έχει χαθεί εντελώς καθώς την έκαψαν με αναμμένο σίδερο που πίεσαν με δύναμη στο σώμα της μικρής.

Αυτό συνέβη τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν πεθάνει η Σάρα. Δεν υπάρχουν ίχνη ότι περιποιήθηκαν την πληγή, που άφησε στο κορίτσι ένα εξαιρετικά οδυνηρό έγκαυμα.

Η εξέταση έδειξε, τέλος, ότι είχε 11 διαφορετικά κατάγματα στη σπονδυλική της στήλη τις εβδομάδες πριν από το θάνατό της. Υπέστη ακόμη κατάγματα στη δεξιά κλείδα, στις δύο ωμοπλάτες, στα δύο χέρια, σε τρία δάχτυλα, σε οστά κοντά στον καρπό σε κάθε χέρι και σε δύο πλευρά.

Ορισμένα από τα κατάγματα ήταν τουλάχιστον έξι εβδομάδων, ενώ άλλα είχαν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες πριν από τον θάνατο στις αρχές του Αυγούστου.

Τα πολλαπλά κατάγματα στο υοειδές οστό της Σάρα υποδηλώνουν μάλιστα ότι υπήρξαν περιστατικά κατά τα οποία είχαν αποπειραθεί να τη στραγγαλίσουν τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Ο πατέρας της Σάρα, ο Ουρφάν Σαρίφ, διέφυγε στο Πακιστάν μετά τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό της κόρης του. Φέρεται να είχε πει στην αστυνομία ότι «ήταν άτακτη». Παραδέχτηκε ότι την χτύπησε πάρα πολύ αλλά είπε ότι «δεν ήταν πρόθεσή μου να τη σκοτώσω».

«Την τιμώρησα νόμιμα και πέθανε» είπε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Τηλεφώνησε στην αστυνομία από το Πακιστάν, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα τον συλλάμβαναν.

Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι της οικογένειας στο Σάρεϊ στις 10 Αυγούστου όπου βρήκε το κορίτσι νεκρό κάτω από τα σκεπάσματα στη κουκέτα της. Δίπλα στο κακοποιημένο σώμα της υπήρχε ένα σημείωμα που φέρεται να ήταν γραμμένο από τον Σαρίφ: «Εγώ είμαι ο Ουρφάν Σαρίφ που σκότωσα την κόρη μου χτυπώντας την. Ορκίζομαι στο Θεό ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να τη σκοτώσω. Αλλά το έχασα. Τρέχω μακριά γιατί φοβάμαι».



Ειδήσεις σήμερα:

Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε ανελέητα και στη Βηρυτό» - Πυραυλικά χτυπήματα από τη Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές του Ισραήλ

Ο Λιάνης, ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος και το ραντεβού συγγνώμης (που δεν έγινε) για το σκάνδαλο Novartis

Ζοσέ Μουρίνιο: Πάντρεψε την κόρη του Ματίλντα - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης