Αίγυπτος: Τουλάχιστον 12 φοιτητές νεκροί και 33 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 12 φοιτητές νεκροί και 33 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

Το λεωφορείο ανετράπη σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κάιρο με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας

aigyptos-troxaio
Τουλάχιστον 12 φοιτητές σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σήμερα στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή λεωφορείου σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κάιρο με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Το λεωφορείο μετέφερε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γκαλάλα, στην ανατολική επαρχία του Σουέζ, όταν ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Αλ-Γκαλάλα, ο οποίος συνδέει το Κάιρο με τις παράκτιες πόλεις της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Αΐν Σούχνα, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Akhbar al-Youm.

Κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη στο τροχαίο αυτό και έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί η ταχύτητα με την οποία κινείτο το λεωφορείο και οι συνθήκες του δυστυχήματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο Sada al-Balad, πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου έτρεχε με ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Κλείσιμο
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 28 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 19 πήραν εξιτήριο εντός της ημέρας.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο, όπου ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται πάντα και πολλοί δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία το 2023.

Ειδήσεις σήμερα:

Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε ανελέητα και στη Βηρυτό» - Πυραυλικά χτυπήματα από τη Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές του Ισραήλ

Ο Λιάνης, ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος και το ραντεβού συγγνώμης (που δεν έγινε) για το σκάνδαλο Novartis

Ζοσέ Μουρίνιο: Πάντρεψε την κόρη του Ματίλντα - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης