Φινλανδία: Μυστήριο με την δολοφονία του πρώτου ανοιχτά γκέι αθλητή του χόκεϊ - Συνελήφθη 65χρονος «γνωστός του»

Ο 29χρονος Janne Puhakka βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι στο οποίο έμενε με τον σύντροφό του Rolf Nordmo από τη Νορβηγία

Θρήνο έχει προκαλέσει στη Φινλανδία η δολοφονία του 29χρονου Janne Puhakka, του πρώτου αθλητή του χόκεϊ στον πάγο που ανακοίνωσε δημόσια ότι ήταν γκέι.

Ο 29χρονος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι στο οποίο έμενε με τον σύντροφό του Rolf Nordmo από τη Νορβηγία.



Σύμφωνα με τη φιλανδική εφημερίδα Ilta-Sanomat για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας άνδρας ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τον θάνασιμο πυροβολισμό σε βάρος του Puhakka.

«Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι οι ενέργειες του 65χρονου υπόπτου ήταν ηθελημένες και σκληρές. Δράστης και θύμα γνώριζαν ο ένας τον άλλο» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κατά πληροφορίες το όπλο του εγκλήματος έχει βρεθεί και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της φιλανδικής αστυνομίας.

Ο Puhakka στην αρχή της καριέρας του κρατούσε κρυφή τη σεξουαλική του ταυτότητα καθώς φοβόταν ότι θα στιγματιζόταν για την επιλογή του.

Τον Ιούνιο του 2014 άρχισε να συζητά διαδικτυακά με τον μετέπειτα σύντροφό του ο οποίος ταξίδεψε τρεις φορές από το Όλσο στο Ελσίνκι για να συναντηθούν.



Αρχικά ο Rolf, όπως είχε δηλώσει το 2022 στην Mirror, πίστευε ότι ήταν απλά ένα καλοκαιρινό φλερτ λόγω της διαφοράς ηλικίας που είχαν οι δύο τους.

Ο Rolf είχε κάνει come out ως γκέι σε ηλικία 40 ετών ενώ προηγουμένως ήταν παντρεμένος για 17 χρόνια και είχε αποκτήσει τρία παιδιά με τη σύζυγό του.



Τη θλίψη της για τον θάνατο του Puhakka εξέφρασε με ανάρτησή της στο Instagram η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, βάζοντας ένα emoji ραγισμένης καρδιάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στους Ευρωπαίους ηγέτες για το μεταναστευτικό - Μιλά για επιστροφή όλων όσοι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής

Πώς το drone της Χεζμπολάχ διαπέρασε την αεράμυνα του Ισραήλ και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες - Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων

Φρίκη στη δίκη με την 10χρονη που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο πατέρας της - Την έκαψαν με σίδερο, τη δάγκωναν, τη χτυπούσαν για μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr