Τυνησία: Πολυτελές γιοτ Σαουδάραβα πρίγκιπα «τράκαρε» σε λιμάνι - Ανήκε στον Τραμπ, έχει «παίξει» σε ταινία του Μποντ

Την κατασκευή του γιοτ, το 1980, είχε ζητήσει ο Σαουράραβας δισεκατομμυριούχος και έμπορος όπλων Αντνάν Κασόγκι, ο οποίος είχε καταβάλει 100 εκατ. δολάρια και το είχε ονοματίσει Nabila

Υλικές ζημιές προκάλεσε στο πολυτελές γιοτ Kingdom 5-KR που ανήκει στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ η πρόσκρουσή του σε προβλήτα στην Τυνησία.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν έχουν αποτυπωθεί οι ζημιές στο αξίας 91 εκατομμυρίων δολαρίων γιοτ το οποίο παλαιότερα ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ ενώ έχει εμφανιστεί και σε ταινία του Τζέιμς Μποντ.



Το ατύχημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην μαρίνα της πόλης Μπιζέρτε στην Τυνησία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες «το γιοτ δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως και έπεσε στον προβλήτα». Το γιοτ έπεσε στον προβλήτα με την πλώρη αν και ο καπετάνιος του έριξε την άγκυρα για να μειώσει την ταχύτητά του.



Το Kingdom 5-KR έχει περάσει και από τα χέρια του Σουλτάνου του Μπρουνέι, ο οποίος στη συνέχεια το πούλησε το 1988 στον Ντόναλντ Τραμπ με τον Αμερικανό μεγιστάνα να το μετονομάζει σε Trump Princess.

Την κατασκευή του γιοτ, το 1980, είχε ζητήσει ο Σαουράραβας δισεκατομμυριούχος και έμπορος όπλων Αντνάν Κασόγκι, ο οποίος είχε καταβάλει 100 εκατ. δολάρια και το είχε ονοματίσει Nabila.




Το 1983 το γιοτ είχε κάνει ένα «πέρασμα» στην ταίνια «Never Say Never Again» του Τζέιμς Μποντ ως το αρχηγείο του κακού Μαξιμίλιαν Λάργκο.

Το Kingdom 5-KR μπορεί να φιλοξενήσει 22 άτομα και 31 άτομα πλήρωμα. Διαθέτει 11 μεγάλα δωμάτια, πέντε καταστρώματα, πισίνα, σινεμά, κομμωτήριο και πλήρεις υγειονομικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένου ενός χειρουργικού τραπεζιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στους Ευρωπαίους ηγέτες για το μεταναστευτικό - Μιλά για επιστροφή όλων όσοι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής

Πώς το drone της Χεζμπολάχ διαπέρασε την αεράμυνα του Ισραήλ και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες - Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων

Φρίκη στη δίκη με την 10χρονη που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο πατέρας της - Την έκαψαν με σίδερο, τη δάγκωναν, τη χτυπούσαν για μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr