Ρωσία: Αποφυλακίστηκε Ρώσος πατέρας, ο οποίος καταδικάστηκε για αντιπολεμική ζωγραφιά της κόρης του - Βίντεο

Η κόρη του Μάσα, τότε 12 ετών, έκανε μια ζωγραφιά στο σχολείο της που έδειχνε ρωσικούς πυραύλους να πέφτουν βροχή πάνω σε μια Ουκρανή μητέρα και ένα παιδί

Ο Αλεξέι Μοσκαλιόφ, ο Ρώσος που είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση δύο ετών για δυσφήμιση του στρατού επειδή η κόρη του έκανε μια αντιπολεμική ζωγραφιά, αποφυλακίσθηκε σήμερα, δηλώνοντας ότι οι συνθήκες κράτησης του ήσαν άσχημες. Τον Μοσκαλιόφ υποδέχθηκαν η κόρη του, δημοσιογράφοι και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς έβγαινε από την σωφρονιστική αποικία στην περιφέρεια της Τούλα στη Ρωσία, όπως δείχνει και το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μοσκαλιόφ, φορώντας ακόμη τα ρούχα της φυλακής, δήλωσε στο ρωσικό ιστότοπο OVD-info που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι πέρασε δύο μήνες σε κελί απομόνωσης, το οποίο περιέγραψε ως «θάλαμο βασανιστηρίων».

Είπε επίσης ότι ο ίδιος μαζί με έναν ακόμη κρατούμενο ήταν σε ένα κελί δύο επί ένα με σάπια πατώματα, όπου επικρατούσε πολύ κρύο ενώ περιέγραψε πως τεράστιοι αρουραίοι έμπαιναν μέσα.



«Ήμασταν όρθιοι επί 16 ώρες κάθε μέρα, επειδή τα κρεβάτια ήταν στερεωμένα στον τοίχο και ο μεταλλικός πάγκος ήταν τόσο κρύος που ήταν αδύνατο να καθίσουμε σε αυτόν», δήλωσε ο Μοσκαλιόφ.

Είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, στην συνέχεια όμως απέδρασε και διέφυγε στη Λευκορωσία, αλλά γρήγορα συνελήφθη εκ νέου και επέστρεψε στη Ρωσία.

Ο Μοσκαλιόφ καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2023 σε δύο χρόνια σε σωφρονιστική αποικία κρατουμένων για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού για σχόλια που κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε στο διαδίκτυο σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον οποίο η ίδια αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η έρευνα εναντίον του Μοσκαλιόφ ξεκίνησε όταν η κόρη του Μάσα, τότε 12 ετών, έκανε μια ζωγραφιά στο σχολείο της που έδειχνε ρωσικούς πυραύλους να πέφτουν βροχή πάνω σε μια Ουκρανή μητέρα και ένα παιδί, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του σχολείου της να καλέσει την αστυνομία.

Η υπόθεση του Μοσκαλιόφ είχε γίνει πρωτοσέλιδη είδηση παγκοσμίως επειδή οι αρχές αποφάσισαν να στερήσουν από την κόρη του Μάσα τη πατρική φροντίδα και να την μεταφέρουν σε ίδρυμα για παιδιά πριν τη δίκη του, και παραδοθεί εν συνεχεία στην μητέρα της με την οποία δεν είχε ζήσει για πολλά χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2024, ένα ρωσικό εφετείο μείωσε την ποινή φυλάκισής του κατά δύο μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Viral το βίντεο με την 94χρονη TikToker που εξηγεί γιατί παράτησε τον σύντροφό της και δηλώνει «ξανά διαθέσιμη»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δομές των €670 εκατ. που έχτισε η Ιταλία στην Αλβανία για να στέλνει τους μετανάστες


«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης - Στα 1,18 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή, λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr