ΗΠΑ: Πρόστιμο 4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Lufthansa για μεταχείριση Εβραίων επιβατών

Σε 128 Ορθόδοξους Εβραίους άνδρες απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν σε πτήση με ανταπόκριση στη Γερμανία, με την αιτιολογία της μη πρέπουσας συμπεριφοράς ορισμένων επιβατών

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Lufthansa για διάκριση σε βάρος Εβραίων επιβατών σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη μέσω Φρανκφούρτης στη Βουδαπέστη τον Μάιο του 2022.

Το υπουργείο τόνισε ότι σε 128 Εβραίους επιβάτες - οι οποίοι σχεδόν όλοι φορούσαν ενδύματα που φορούν Ορθόδοξοι Εβραίοι άνδρες - τους απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν σε πτήση με ανταπόκριση στη Γερμανία, με την αιτιολογία φερόμενης μη πρέπουσας συμπεριφοράς ορισμένων επιβατών.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους Εβραίους επιβάτες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ούτε ταξίδευαν μαζί, είπαν σε ερευνητές του υπουργείου ότι η Lufthansa τους αντιμετώπισε όλους σαν να ήταν μια ενιαία ομάδα και τους αρνήθηκε την επιβίβαση για υποτιθέμενη κακή συμπεριφορά ορισμένων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

Το ίδιο σημείωσε ότι θα απαιτήσει από τη Lufthansa να πληρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια καθώς και 2 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση στους επιβάτες.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε ότι οποιοσδήποτε από τους υπαλλήλους της ενεπλάκη σε διακρίσεις σε βάρος επιβατών, αλλά συμφώνησε στον διακανονισμό για να αποφύγει σε βάρος της αγωγές στις οποίες απειλούσε να προβεί το αμερικανικό υπουργείο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Το προφίλ των αλλοδαπών που αγοράζουν εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα - Τα κριτήρια για τις επιλογές τους

Αντώνης Σαμαράς: Από το «θα σας πάω μέχρι τέλους» στη χειραψία και τα «πηγαδάκια» με τον Νίκο Παππά

Grey's Anatomy: Ποια είναι η σεναριογράφος της σειράς που προσποιούνταν για πολλά χρόνια ότι είχε καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr