ΗΠΑ: Μια 71χρονη διαγωνίζεται και διαπρέπει στο pole dancing στο Λος Άντζελες και το εξωτερικό

ΗΠΑ: Μια 71χρονη διαγωνίζεται και διαπρέπει στο pole dancing στο Λος Άντζελες και το εξωτερικό

Το πάθος της Μέρι Σεριτέλα  για το άθλημα αμφισβητεί τις αντιλήψεις της κοινωνίας για την ηλικία της - Οι γιοι της, που ήταν αρχικά δύσπιστοι, έχουν ενθουσιαστεί με την ιδέα της μαμάς τους

poledancing_seritella
Ντυμένη με γόβες 17 εκατοστών και ημιδιαφανές κίτρινο παντελόνι καμπάνα, η Μέρι Σεριτέλα αψηφά τη βαρύτητα στο Bourbon Room του Hollywood βάζοντας... τα γυαλιά σε 20ρες.

Στριφογυρνώντας με χάρη, η 71χρονη Αμερικανίδα κάνει pole dancing, προσφέροντας μία εκθαμβωτική επίδειξη ευελιξίας και αισθησιακού αθλητισμού με το κοινό να την αποθεώνει.

MARY SERRITELLA  - POLE SPORTS CHAMPIONSHIPS USA - MASTERS 50+ WINNER


Κλείσιμο
Αλλά όταν η Σεριτέλα αποκάλυψε μετά την παράσταση του Σεπτεμβρίου ότι είχε μόλις γιορτάσει τα 71α γενέθλιά της, οι παρευρισκόμενοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Μια νεαρή γυναίκα στην πρώτη σειρά, σηκώθηκε όρθια και της έκανε το σήμα της νίκης, ενώ ένας άνδρας της έκανε υπόκλιση...

«Δεν χάνεις ποτέ την δύναμή σου αν δεν αφήσεις τη γυμναστική», είπε η Σεριτέλα στο κοινό. «Και πριν από πέντε χρόνια να φανταστείτε ότι έκανα αντικατάσταση ισχίου. Είμαι βιονική γυναίκα!», πρόσθεσε.

Η Κριστίνα Καλφ, η οποία έκλεισε τη Σεριτέλα για την εμφάνισή της εκείνο το βράδυ στο Comedy Pole Show, δήλωσε ότι η γυναίκα αυτή είναι μια έμπνευση. «Την βλέπω και σκέφτομαι «Θεέ μου, μπορώ να είμαι όμορφη για το υπόλοιπο της ζωής μου», τόνισε η Καλφ.

Η δεξιοτεχνία της Σεριτέλα στο pole dancing αποδεικνύει ότι, το να μεγαλώνεις, δεν σημαίνει ότι χάνεις την ομορφιά, τη σεξουαλικότητα, τη δύναμη ή τις δραστηριότητες που αγαπάς.

Η Σεριτέλα εξακολουθεί να φοράει ψηλοτάκουνα, να κάνει εμφανίσεις με μπικίνι και να αναρτά βίντεο από εμφανίσεις της στο Instagram. Ασκείται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα για να διατηρήσει τη δύναμη και την ευελιξία του πάνω μέρους του σώματος που απαιτούνται για να σκαρφαλώσει σε ένα στύλο, και να κουλουριαστεί σε θέσεις που φαίνονται αδύνατες για τις περισσότερες γυναίκες πολύ νεότερες της.

Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα υγείας, λόγω ηλικίας, όπως αρθρίτιδα που την δυσκολεύει αρκετά αλλά και την πρόσφατη αντικατάσταση ισχίου. «Όταν ξυπνάω το πρωί, είμαι λίγο πιο άκαμπτη από ότι ήμουν παλιά, νωρίς έσπασα και το γόνατό μου», λέει χαρακτηριστικά.

This 71-year-old pole dancer defies expectations — and gravity — in age-obsessed L.A.


Η Σεριτόλα που ζει στο Νorthridge, ξεκίνησε το pole dancing το 2010 όταν ήταν 57 ετών, την ίδια χρονιά που το μικρότερο από τα τρία παιδιά της αποφοίτησε από το κολέγιο.

Μια φίλη από την επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων στο σχολείο των παιδιών της είπε ότι είχε αρχίσει να παρακολουθεί μαθήματα pole dancing σε ένα γυμναστήριο. Χωρίς να το πολυσκεφθεί, η Σεριτέλα τη ρώτησε αν μπορούσε να έρθει σ' ένα μάθημα.

Tips on pole dancing from a 71-year-old


«Αρχικά δεν ήμουν καλή. Δεν μπορούσα να ανέβω στο στύλο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα αλλά ήθελα», όπως παραδέχεται.

Το σύγχρονο pole dancing, εξηγεί η Σεριτέλα, ξεκίνησε από στριπτιτζάδικα τη δεκαετία του 1950, αλλά έγινε πιο mainstream τις τελευταίες δεκαετίες στα γυμναστήρια και σε μπουτίκ στούντιο. Από το 2009, η Διεθνής Ομοσπονδία Πολωνικού Αθλητισμού και άλλοι οργανισμοί έχουν πιέσει για να συμπεριληφθεί το pole dancing στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Σεριτέλα έχει κερδίσει πολλά βραβεία στο pole dancing όλα αυτά τα χρόνια. «Έλεγα: Είμαι τρελή; Αλλά ήταν έτσι πάντα η προσωπικότητά μου... να κάνω πράγματα και να μην φοβάμαι».

Το 2023 κατέκτησε την πρώτη θέση στο τμήμα της στο Pole Art Italy, έναν διεθνή διαγωνισμό για μια country παράσταση με θέμα «dancing and romancin». Εμφανίστηκε στη σκηνή με ροζ καουμπόικες μπότες, ροζ καουμπόικο καπέλο με χάντρες, αθλητικό σουτιέν με γραβάτα και τζιν σορτς...


Ειδήσεις σήμερα:

«Έχετε 30 μέρες διορία» - Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων εάν δεν κάνει κάτι για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Αντώνης Σαμαράς: Από το «θα σας πάω μέχρι τέλους» στη χειραψία και τα «πηγαδάκια» με τον Νίκο Παππά


Έτοιμη η πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο στα κινητά των ανηλίκων - Θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες, λέξεις κλειδιά και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης