Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στα κανάλια να προβάλουν εικόνες... ανθρώπων και ζώων

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στα κανάλια να προβάλουν εικόνες... ανθρώπων και ζώων

Το υπουργείο Αρετής και Πρόληψης της Έκλυσης των Ηθών θα αρχίσει να εφαρμόζει σταδιακά νόμο που απαγορεύει στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων και ζώων

taliban__
Δύο τηλεοπτικά κανάλια επαρχίας του βόρειου Αφγανιστάν σταμάτησαν να προβάλουν πλάνα ζωντανών όντων, καθώς συμμορφώθηκαν με τις εντολές που έλαβαν από την αστυνομία ηθών.

Σε όλα τα ενημερωτικά μέσα της επαρχίας Ταχάρ απαγορεύτηκε να βιντεοσκοπούν ζωντανά όντα και να μεταδίδουν τις εικόνες, ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Έκλυσης των Ηθών (PVPV) που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το υπουργείο ανέφερε τη Δευτέρα ότι θα άρχιζε να εφαρμόζει σταδιακά νόμο που απαγορεύει στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων και ζώων. Οι κανόνες αυτοί περιλαμβάνονται στον νόμο που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση των Ταλιμπάν η οποία εφαρμόζει μια δική της, σκληρή ερμηνεία της σαρία (ισλαμικός νόμος), αφού ανέλαβε και πάλι την εξουσία το 2021.

Δημοσιογράφος είπε μάλιστα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το ιδιωτικό κανάλι Mah-e-Naw της επαρχίας Ταχάρ παίζει μόνο το λογότυπό του και ήχο. Η δημόσια τηλεόραση RTA μετέδιδε προγράμματα που εξακολουθούν να δείχνουν πρόσωπα και ζώα.

Κλείσιμο
Οι δημοσιογράφοι της επαρχίας Ταχάρ, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν γιατί φοβούνται τυχόν αντίποινα, είπαν ότι τα περιφερειακά κανάλια περιόρισαν τις παραγωγές τους, έπειτα από συνάντηση που συγκάλεσε το PVPV την Κυριακή.

«Το PVPV είπε σε όλα τα (τηλεοπτικά) κανάλια ότι μετά τη συνάντηση αυτή θα μπορούσαν να κάνουν ρεπορτάζ με ήχο, αλλά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εικόνες» που δείχνουν ζώα ή ανθρώπους, είπε ένας δημοσιογράφος. «Κατόπιν αυτού, οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης και των άλλων περιφερειακών μέσων, αναγκάστηκαν να υπακούσουν», πρόσθεσε.

Παρόμοιες «συναντήσεις» έγιναν τις τελευταίες ημέρες και σε τουλάχιστον άλλες δύο επαρχίες του Αφγανιστάν, με τους υπεύθυνους του υπουργείου να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους ότι θα αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζεται ο νόμος σε όλη τη χώρα.

Η τηλεόραση και οι εικόνες ζωντανών όντων είχαν απαγορευτεί σε όλη τη χώρα και στην προηγούμενη διακυβέρνηση των Ταλιμπάν, μεταξύ 1996-2001.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Έτοιμη η πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο στα κινητά των ανηλίκων - Θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες, λέξεις κλειδιά και βίντεο

Γάζα: Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων εάν δεν κάνει κάτι για την ανθρωπιστική κρίση

Αλβανία: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δομές των €670 εκατ. που έχτισε η Ιταλία για να στέλνει τους μετανάστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης