Βρετανός φωτορεπόρτερ μαχαιρώθηκε θανάσιμα ενώ έκανε πεζοπορία στην Καλιφόρνια – Συνελήφθη για φόνο ο γιος του

Ο Πολ Λόου ήταν αναγνωρισμένος φωτορεπόρτερ που κάλυπτε πολεμικές συγκρούσεις – Ο 19χρονος γιος του κατηγορήθηκε για δολοφονία και πρόκειται να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο

Στη σύλληψη του 19χρονου γιου του Βρετανού φωτορεπόρτερ Πολ Λόου προχώρησαν οι αρχές της Καλιφόρνια, που τον κατηγορούν για τη δολοφονία του πατέρα του, στις 12 Οκτωβρίου, στα βουνά του Σαν Γκάμπριελ.

Ο Βρετανός φωτορεπόρτερ, που κάλυπτε πολεμικές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκίας στο Σαράγεβο, βρέθηκε σε μονομάτι πεζοπορίας με θανάσιμα τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, σύμφωνα με τα αρχεία του ιατροδικαστικού γραφείου του Λος Άντζελες,

Ο Εμίρ Λόου κατηγορείται για δολοφονία πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Γουέστ Κοβίνα.

«Το γραφείο ανθρωποκτονιών παρουσίασε την υπόθεση στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες για να καταθέσει σήμερα τις σκέψεις του», δήλωσε στο PA το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, προσθέτοντας: «Το γραφείο του εισαγγελέα κατέθεσε μία κατηγορία για φόνο στον ύποπτο Εμίρ Λόου για τη δολοφονία του πατέρα του Κρίστιαν Πολ Λόου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες».



Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 3:28 μ.μ. στην οδό Mount Baldy Road, κοντά στους καταρράκτες Stoddard Canyon. Σε ανακοίνωση του τμήματος του σερίφη αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν σε μια αναφορά για επίθεση με φονικό όπλο εντόπισαν έναν «λευκό ενήλικο άνδρα που έφερε τραύμα στο άνω μέρος του κορμού του».

«Το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Σαν Μπερναρντίνο ανταποκρίθηκε και διαπίστωσε τον θάνατο του θύματος επί τόπου. Ένας λευκός ενήλικας άνδρας εθεάθη να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος και στη συνέχεια ενεπλάκη σε σύγκρουση μόνος του λίγα χιλιόμετρα μακριά. Ο άνδρας συνελήφθη εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Η έρευνα συνεχίζεται και δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες προς το παρόν».



Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο King's College

Το King's College του Λονδίνου, όπου ο Λόου ήταν επισκέπτης καθηγητής στις πολεμικές σπουδές, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό του

«Ο Paul ήταν επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα πολεμικών σπουδών, καθηγητής φωτορεπορτάζ στο University of the Arts του Λονδίνου και βραβευμένος φωτορεπόρτερ της VII Academy. Φίλος, συνάδελφος και συνεργάτης, το έργο του οποίου είχε τεράστιο αντίκτυπο στο να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στην πολιορκία του Σαράγεβο και να αντιμετωπίσει την κληρονομιά της, είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του σε διάφορα έργα σχετικά με την τέχνη και τη συμφιλίωση.

Η αστείρευτη ενέργεια, η ζεστασιά, η δημιουργικότητα, η πρωτοβουλία και ο ενθουσιασμός του ήταν μεταδοτικά και μοναδικά εμπνευσμένα. Θα μας λείψει βαθύτατα. Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή», αναφέρει η ανακοίνωσε.






Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό που έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε 1 μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του - Οι 10 πιο κραυγαλέες περιπτώσεις

Αόρατα χτυπήματα στην καρδιά του Ιράν - Πώς το Ισραήλ καταστρέφει τα σχέδια της Τεχεράνης για στήριξη στη Χεζμπολάχ

Βίντεο: Εξοργισμένη γυναίκα στις ΗΠΑ έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr