Γάζα: Βρετανία και Γαλλία ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

Γάζα: Βρετανία και Γαλλία ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας σε σημερινή του τοποθέτηση ξεκαθαρίζει πως όσο η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μαίνεται δεν θα υπάρξει «ξαπάγωμα» για τα βρετανικά οπλικά συστήματα

gaza_help1
Μετά τη Γαλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έχει ανοιχτά εδώ και 15 ημέρες ζητήσει συνολικό «πάγωμα» στις πωλήσεις όπλων προς το Ισραήλ σήμερα επίσημα και η Βρετανία εντάχθηκε στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντέιβιντ Λάμι σε σημερινή του τοποθέτηση μάλιστα τόνισε πως με πρωτοβουλία της χώρας του, της Γαλλίας και της Αλγερίας θα συγκληθεί σήμερα έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Ο Ντέιβιμ Λάμι υπογράμμισε πως η χώρα του θα συνεχίσει να διατηρεί στο στάτους της μη αποστολής συγκεκριμένων όπλων προς το Ισραήλ το όποιο έχει τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο.

Το Ισραήλ δια στόματος Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει κατακεραυνώσει με σκληρές εκφράσεις τον Γάλλο Πρόεδρο κάνοντας λόγο για «ντροπή» αλλά η αλήθεια είναι πως το Παρίσι δεν έχει στρατιωτικά συμβόλαια σε ισχύ με το Ισραήλ. Το Βρετανικό «πάγωμα» σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα προς το Ισραήλ- από τα οποία εξαιρούνται τα F35 - είναι πιθανό να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στο Τελ Αβίβ ειδικά εάν οι ΗΠΑ μετά τη χθεσινή επιστολή - τελεσίγραφο 30 ημερών - αποφασίσουν να ακολουθήσουν την ίδια πορεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακές εικόνες: Ο κομήτης «Άτλας» πέρασε χθες το βράδυ πάνω από την Αττική

Βίντεο: Εξοργισμένη γυναίκα έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ

Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό γιατί έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε έναν μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης