Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης «δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν» τους συμμάχους κατά του σραήλ

Δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή - όπως η Χεζμπολάχ - επιτίθενται διαρκώς στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου 2023

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν σήμερα ότι «δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν» περιφερειακούς συμμάχους τους «αποφασιστικά» εναντίον του Ισραήλ.

«Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (...) δεν θα διστάσει να υποστηρίξει με τρόπο αποφασιστικό την ισλαμική αντίσταση (...) αντιπαλεύοντας θαρραλέα αυτό το ψευδο-καθεστώς» του Ισραήλ, τόνισαν σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο πρακτορείο των Φρουρών, Sepah News.

Δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή - όπως η Χεζμπολάχ - επιτίθενται στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε διασυνοριακή επίθεση στη χώρα, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας 251 ομήρους.

Το Ισραήλ έχει αποκρούσει δύο άμεσες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις - μία τον Απρίλιο και μία άλλη, πιο έντονη τον Οκτώβριο, όταν η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε 180 βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του - με τη βοήθεια των ΗΠΑ και των περιφερειακών συμμάχων. Το Ισραήλ έχει υποσχεθεί να απαντήσει στην επίθεση του Οκτωβρίου σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξει, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια ακόμη πιο επιθετική αντίδραση της Τεχεράνης και των πληρεξουσίων της.


Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακές εικόνες: Ο κομήτης «Άτλας» πέρασε χθες το βράδυ πάνω από την Αττική

Βίντεο: Εξοργισμένη γυναίκα έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ

Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό γιατί έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε έναν μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr