European Leadership Network: Η Χαμάς εισχωρεί επικίνδυνα στην Ευρώπη, έχει λάβει εκατομμύρια από φιλανθρωπικές οργανώσεις

European Leadership Network: Η Χαμάς εισχωρεί επικίνδυνα στην Ευρώπη, έχει λάβει εκατομμύρια από φιλανθρωπικές οργανώσεις

Το European Leadership Network, μη κερδοσκοπικό δίκτυο, κυκλοφόρησε έκθεση που εξηγεί την προέλευση του εντεινόμενου αντισημιτισμού - Αναφέρει ότι ένα μεγάλο δίκτυο, που συνδέεται με τη Χαμάς σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιεί φιλανθρωπικές οργανώσεις για να ενισχύσει οικονομικά την τρομοκρατική ομάδα

hamas
Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η πολύμηνη επιχείρηση διασποράς προπαγάνδας από τη Χαμάς κάτι που έχει δημιουργήσει κλίμα σύγχυσης, εντείνοντας τις εκδηλώσεις εχθρότητας σε βάρος εβραϊκών κοινοτήτων. Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο ατόμων που χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές της και σπέρνουν το μίσος κατά του Ισραήλ σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, αποκαλύπτει νέα έκθεση, που επικαλείται ο ιστότοπος «The Free Press».

Από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν περισσότερους από 1.200 ανθρώπους μέσα σ΄ένα 2ωρο, τα αντισημιτικά σχόλια έχουν αυξηθεί δραματικά ανά την Ευρώπη.

Στην Ολλανδία, άγνωστοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους Εβραίους, χαρακτηρίζοντάς τους «παιδοκτόνους» και «βρώμικους Εβραίους».

Κλείσιμο

Το καλοκαίρι, οι Βρετανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν τέσσερις πολιτικούς που τάσσονται κατά του Ισραήλ. Θεωρούν τον πόλεμο αντιποίνων του εβραϊκού κράτους κατά της Χαμάς ως «γενοκτονία», με έναν μάλιστα να έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί το γεγονός ότι οι τρομοκράτες βίασαν τα θύματα τους.

Χθες, το European Leadership Network, ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο, κυκλοφόρησε έκθεση, η οποία κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στον ιστότοπο Free Press εξηγώντας την προέλευση αυτού του εντεινόμενου αντισημιτισμού.

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ένα εκτεταμένο δίκτυο που συνδέεται με τη Χαμάς σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιεί φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να ενισχύσει οικονομικά την τρομοκρατική ομάδα.

Υπό τον τίτλο «Η Χαμάς στην Ευρώπη», η έκθεση επικεντρώνεται σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και υποστηρίζει ότι η παλαιστινιακή σουνιτική οργάνωση είναι πιο ενεργή εκτός της Γάζας: στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Οι εκατοντάδες σελίδες της έκθεσης περιγράφουν λεπτομερώς τις ιστορίες τουλάχιστον δώδεκα ατόμων με ισχυρές διασυνδέσεις στη Χαμάς που ζουν στην Ευρώπη ενώ συγκεντρώνουν χρήματα, ασκούν πιέσεις και κάνουν εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης για λογαριασμό της τρομοκρατικής ομάδας.

Ο Mohammad Hannoun, με καταγωγή από την Ιορδανία και κάτοικος στη Γένοβα της Ιταλίας, έχει ενισχύσει το ταμείο της Χαμάς με τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία.

Ο 62χρονος Ιορδανός τον οποίο η έκθεση περιγράφει ως «το επίκεντρο των Ιταλών ηθοποιών που δρουν υπέρ της Χαμάς», έχει ενισχύσει την τρομοκρατική ομάδα την τελευταία δεκαετία μέσω της Φιλανθρωπικής Ένωσης Αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο οργανισμός με έδρα την Ιταλία, τον οποίο ίδρυσε ο Hannoun το 1994, «συγκεντρώνει men κεφάλαια για ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στη χρηματοδότηση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς».

Μόλις τρεις μέρες μετά τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, ο Hannoun δήλωσε σε Ιταλό δημοσιογράφο ότι η εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ ήταν «αυτοάμυνα».

Ο Hannoun, ο οποίος ζει στη Γένοβα, βοήθησε στην προώθηση αντι-ισραηλινών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα της Μεσογείου μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Ο Majed Al-Zeer, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και αυτός στέλεχος της Χαμάς από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, είναι «ο εγκέφαλος της δραστηριότητας που συνδέεται με τη Χαμάς» στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, σύμφωνα με την έκθεση.

Το 1996, ο Al-Zeer, 62χρονος Βρετανο-Ιορδανός πολίτης, ίδρυσε το Palestinian Return Centre, το οποίο ασκεί πιέσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο και κατέχει ειδικό καθεστώς στον ΟΗΕ επιτρέποντας στα μέλη του να παρακολουθούν συναντήσεις και να «στηρίζουν τις δράσεις υπέρ των Παλαιστινίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό».

Το 2010, το Ισραήλ κήρυξε το Παλαιστινιακό Κέντρο Επιστροφών ως «παράνομο σωματείο», δηλώνοντας ότι «είναι μέρος του κινήματος της Χαμάς».

Παρά το γεγονός ότι οι γερμανικές Aρχές έχουν προσδιορίσει το Παλαιστινιακό Κέντρο Επιστροφών ως πιθανό κέντρο δράσης της Χαμάς, ο Al-Zeer συνεχίζει να ζει και να οργανώνει διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται από το 2014 αφότου εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Amin Abou Rashed, τον οποίο οι ολλανδικές Aρχές συνέλαβαν πέρυσι επειδή φέρεται να χορήγησε στην οργάνωση περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια έχει μία στρατηγική να κρύβεται πίσω από υποτιθέμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το ίδρυμα Αl Aqsa.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Rashed απέκτησε άσυλο στην Ολλανδία το 1992 και έχει φωτογραφηθεί με τον - νεκρό πλέον -  ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και άλλους αξιωματούχους της τρομοκρατικής ομάδας.

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ηγεσίας κατάφερε να διασυνδέσει αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα άτομα με τη Χαμάς μέσω δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών, όπως αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μη κερδοσκοπικές καταχωρίσεις.

Ο Mark Sachs, διευθυντής του European Leadership Network, με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε τα εξής:

«Είναι σημαντικό εμείς στη Δύση να αρχίσουμε να ξυπνάμε και να αντιληφθούμε πόσο εξελιγμένη είναι η Χαμάς».

Οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ έχουν εκτιμήσει ότι από τις αρχές του 2024, η Χαμάς έχει λάβει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια το μήνα από αυτές τις υπόγειες ομάδες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο.

«Η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τα δεινά στη Γάζα για να ζητήσει κεφάλαια μέσω εικονικών φιλανθρωπικών οργανώσεων που ψευδώς ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους αμάχους στη Γάζα», ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακές εικόνες: Ο κομήτης «Άτλας» πέρασε χθες το βράδυ πάνω από την Αττική

Βίντεο: Εξοργισμένη γυναίκα έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ

Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό γιατί έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε έναν μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης