Η Ολλανδία θέλει να στέλνει στην Ουγκάντα τους μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής

Η Ολλανδία θέλει να στέλνει στην Ουγκάντα τους μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής

Υπουργός προερχόμενη από το ακροδεξιό κόμμα επισκέφθηκε την Ουγκάντα και συζήτησε το θέμα με αξιωματούχους - «Διατηρούμε μια σχέση πολλών ετών με την Ουγκάντα και είναι μια φιλόξενη χώρα» διαβεβαίωσε η Ραϊνέτε Κλέφερ

olandia
Την πιθανότητα να στέλνονται στην Ουγκάντα οι αιτούντες άσυλο, το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί, συζήτησε μια υπουργός προερχόμενη από το ακροδεξιό κόμμα της Ολλανδίας, καθώς η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη, Ραϊνέτε Κλέφερ, επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα την Ουγκάντα και συζήτησε το θέμα με υπουργούς αυτής της χώρας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

«Θέλουμε να φρενάρουμε τη μετανάστευση και είναι σημαντικό οι αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους. Και αυτό κάποιες φορές καθυστερεί. Διατηρούμε μια σχέση πολλών ετών με την Ουγκάντα και είναι μια φιλόξενη χώρα», διαβεβαίωσε η υπουργός.

Η Κλέφερ είναι μέλος του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του ακροδεξιού βουλευτή Χέερτ Βίλντερς.

Κλείσιμο


Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις αυτές, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε ότι η Κλέφερ «συζήτησε εν τάχει ορισμένες πιθανότητες υποδοχής» των μεταναστών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ουγκάντας. «Το σχέδιο αυτό είναι ακόμη στα σπάργανα» και η ολλανδική κυβέρνηση «θα πρέπει πρώτα να ερευνήσει τις προθέσεις της Ουγκάντας και το τι είναι νομικά εφικτό και επιθυμητό», πρόσθεσε ο Γερούν φαν Ντόμελεν.

Το PVV του Βίλντερς κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και ο ηγέτης του υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει «την αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική» που έχει εφαρμοστεί ποτέ για να αντιμετωπιστεί η «κρίση ασύλου» στην Ολλανδία, όπως την αποκαλεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κολυδάς: Φρούδες οι ελπίδες για βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας έως 6 βαθμούς Κελσίου

Ο Γολγοθάς ενός σεφ στον Κεραμεικό: Αποκλεισμένο το μαγαζί του εδώ και 20 ημέρες από Φυσικό Αέριο, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ

Βίντεο από τη μοιραία σύγκρουση έξω από το βενζινάδικο - Με 170 χλμ έτρεχε το ΙΧ που σκότωσε την 37χρονη μητέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης