Asmongold: Το Twitch «έριξε» ban στον διάσημο streamer για σχόλια κατά των Παλαιστινίων - «Προέρχονται από κατώτερο πολιτισμό»

Ο 34χρονος ζήτησε συγγνώμη με βίντεό του στο YouTube λέγοντας ότι τα σχόλιά του ήταν «βλακώδη» και «αηδιαστικά»

Ο δημοφιλής streamer Zach Hoyt, γνωστός στον κόσμο του gaming ως Asmongold, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θύελλας επικρίσεων τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων που έκανε σε βίντεό του για τους Παλαιστινίους και τον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας.

To online παραλήρημα του πετυχημένου streamer και YouTuber είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί ban από το Twitch στο ένα από τα δύο κανάλια του στην πλατφόρμα, που διαθέτουν συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια followers.

O λογαριασμός στον οποίο έκανε τα επίμαχα σχόλια ο 34χρονος Αμερικανός, ο οποίος έγινε κυρίως γνωστός μέσα από το content του για το World of Warcraft, αλλά με τα χρόνια έχει αποκτήσει σταθερό κοινό που παρακολουθεί τα βίντεό του και για άλλα games, αναφέρεται στην πλατφόρμα ως «προσωρινά μη διαθέσιμος». Ως αιτία της αναστολής λειτουργίας αναφέρεται η «παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών της κοινότητας».




To κανάλι που αποκλείστηκε είναι Zachrawrr, όπου ο Αsmongold σχολιάζει συχνά θέματα της επικαιρότητας και έχει 1,9 εκατομμύρια followers. Το άλλο κανάλι του έχει 3,5 εκατομμύρια ακόλουθους, αλλά χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά από τον streamer. Ωστόσο, βάσει των κανόνων του Twitch, οι χρήστες στους οποίους έχει επιβληθεί ban δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τους άλλους λογαριασμούς τους ενώ είναι αποκλεισμένοι.

Σε κλιπ που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο, ο Asmongold εμφανίζεται να λέει ότι δεν νιώθει καμία συμπόνια για τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Παρουσιάζοντας όλον τον λαό στη Λωρίδα της Γάζας σαν θρησκευτικούς εξτρεμιστές, είπε ότι δεν τους λυπάται καθόλου γιατί είναι «φρικτοί άνθρωποι» από έναν «κατώτερο πολιτισμό». Υποστήριξε μάλιστα ότι θα ενεργούσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το Ισραήλ αν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι και οι ίδιοι διάθεταν τα μέσα να αντεπιτεθούν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο ΟΗΕ καταδίκασε τον «μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων» που προκλήθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Πάνω από 42.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο από τις 7 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς.

«Τα σχόλιά μου ήταν ηλίθια και αηδιαστικά»

Τα σχόλια του Asmongold επικρίθηκαν έντονα από συναδέλφους του streamers στο Twitch, με την BrookeAB, η οποία έχει 1,3 εκατ. followers στην πλατφόρμα, να κάνει λόγο για «ξεκάθαρο ρατσισμό» και άλλους να τον κατηγορούν για στενόμυαλες γενικεύσεις που προσβάλουν τον λαό στη Γάζα και υποβαθμίζουν το δράμα που βιώνει.

Ο Asmongold έκανε αργότερα μία σύντομη ανάρτηση στο Χ παραδεχόμενος το λάθος του, ενώ χτες βράδυ ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube όπου εμφανίστηκε βαθιά μετανιωμένος για όσα είπε και αποφασισμένος να βελτιώσει στο μέλλον τη συμπεριφορά του και να διευρύνει τον τρόπο σκέψης του.




«Τα τελευταία χρόνια μεταμορφωνόμουν σιγά σιγά στην πιο κακοπροαίρετη, αγενή, δυσάρεστη, ανάλγητη, ψυχοπαθητική εκδοχή του εαυτού μου» είπε μεταξύ άλλων ο 34χρονος, που εξήγησε ότι η αντιπάθειά του για τον θρησκευτικό εξτρεμισμό κάθε είδους και η λάθος ενημέρωση που είχε λάβει για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας συνέβαλαν στις «βλακώδεις» και «αηδιαστικές» δηλώσεις του.



Ο ίδιος δήλωσε ότι ο τρόπος ζωής του και το αδιάκοπο streaming τα τελευταία χρόνια τον έχουν κάνει να απομακρυνθεί από την αληθινή ζωή και να χάσει την ανθρωπιά του, κάτι για τον οποίο τον είχαν προειδοποιήσει τα κοντινά του πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος του ο πατέρας.

Εκτός από τον στόχο του να αλλάξει τη φύση του περιεχομένου που παράγει online, ώστε να μην εστιάζει τόσο στην κοροϊδία και στα αρνητικά συναισθήματα, εξέφρασε την  επιθυμία να βάλει σε τάξη τη ζωή του, για να βελτιώσει την πνευματική του υγεία, και να ταξιδέψει μελλοντικά σε μια μουσουλμανική χώρα για να γνωρίσει από κοντά τον πολιτισμό τους. 





Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο πρώην τραγουδιστής των One Direction Λίαμ Πέιν - Έπεσε από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αργεντινή

Αντιδήμαρχοι στις Σέρρες πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων - Δείτε το βίντεο

Ο «εφιάλτης» των καθυστερήσεων στα ενοίκια και οι λύσεις που προσφέρει ο νόμος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr