Φρουροί της Επανάστασης: Ο επικεφαλής τους προειδοποιεί με «οδυνηρό» χτύπημα το Ισραήλ αν πλήξει στόχους του Ιράν

Οι ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη έχουν αυξηθεί, αφού το Ισραήλ δήλωσε ότι θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του, που εξαπολύθηκε την 1η Οκτωβρίου

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε την Πέμπτη για περαιτέρω αντίποινα κατά του Ισραήλ εάν αυτό αποφασίσει να επιτεθεί σε ιρανικούς στόχους, όπως εξάλλου έχει προαναγγείλει μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν.

«Αν κάνετε το λάθος να επιτεθείτε σε στόχους μας, είτε στην ευρύτερη περιοχή είτε στο Ιράν, θα σας χτυπήσουμε ξανά οδυνηρά», δήλωσε ο Σαλαμί στην κηδεία ενός Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα μαζί με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στον Λίβανο τον περασμένο μήνα.

Οι ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη έχουν αυξηθεί, αφού το Ισραήλ δήλωσε ότι θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του, που εξαπολύθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι έπληξαν με βομβαρδιστικά Β-2 πέντε υπόγειες αποθήκες όπλων των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων εναντίον θέσεων των Χούθι τον Οκτώβριο.

Οι Χούθι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας, έχουν εξαπολύσει σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από πέρυσι τον Νοέμβριο.

Το Ισραήλ από την πλευρά του εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη λιμάνι Λαττάκεια της Συρίας νωρίς σήμερα το πρωί προκαλώντας το ξέσπασμα πυρκαγιάς, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το πλήγμα αυτό είχε στόχο «αποθήκη όπλων», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Ισραήλ κατηγορεί τακτικά τη Χεζμπολάχ ότι εισάγει όπλα μέσω της Συρίας.




Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitch «έριξε» ban στον διάσημο streamer Asmongold για σχόλια κατά των Παλαιστινίων - «Προέρχονται από κατώτερο πολιτισμό»

Μήνυμα από τις ΗΠΑ προς το Ιράν η επίθεση με stealth βομβαρδιστικά B-2 εναντίων των Χούθι στην Υεμένη

Μυστήριο με τον θάνατο του Λίαμ Πέιν των One Direction: Η περίεργη συμπεριφορά στο ξενοδοχείο και το τελευταίο βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr