Αμερικανοί αξιωματούχοι: Η αποστολή εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς έγινε χθες

Οι ΗΠΑ, όπως λένε τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση και δεν παρείχαν συγκεκριμένες πληροφορίες που οδήγησαν τον ισραηλινό στρατό στον Σινουάρ

Η αποστολή εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έγινε χθες, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, λέγοντας πως έλαβαν ενημέρωση από το Ισραήλ. 

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός είχε προχωρήσει σε τεστ DNA και αναγνώριση προσώπου για να εξακριβώσει εάν η σορός που εντοπίστηκε ανήκε στον Σινουάρ. 

Οι ΗΠΑ, όπως λένε τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση και δεν παρείχαν συγκεκριμένες πληροφορίες που οδήγησαν τον ισραηλινό στρατό στον Σινουάρ.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, σύμφωνα με το Skynews, έμαθαν για την πιθανότητα εξόντωσής του μετά την αποστολή, πρόσθεσαν οι πηγές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Σινουάρ αυτό θα «αποτελέσει μεγάλη υπόθεση και τύχη». 

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στη Ράφα, στη νότια Γάζα, πρόσθεσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Νεκρός είναι σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό ο ηγέτης της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από επιχείρηση που ακολούθησε τυχαίο έλεγχο και εντοπισμό του από Ισραηλινούς στρατιώτες τη Ράφα.

Η επιβεβαίωση της είδησης έρχεται από αναφορές στρατιωτικών πηγών σε ισραηλινά ΜΜΕ, όπως το Κανάλι 12, τα οποία έχουν σε γνώση τους τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των οπλιτών με τους διοικητές τους λίγο μετά την συμπλοκή.

Ίδιες πηγές ανέφεραν πως το κτίριο στο οποίο εντοπίστηκε ο Σινουάρ, ήταν περικυκλωμένο από Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ ένα drone που έστειλαν για να επιθεωρήσει την περιοχή, ήταν εκείνο που έστειλε στίγμα πως πιθανόν εκεί να βρισκόταν νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιαχία Σινουάρ: Επιβεβαιώνουν τον θάνατο ισραηλινά ΜΜΕ

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Φρίκη στην Αθήνα: 45χρονος από τη Συρία βίαζε 6χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr