Η Meta απέλυσε εργαζόμενους που έκαναν ψώνια για το σπίτι με τα κουπόνια για δωρεάν φαγητό στο γραφείο

Η Meta απέλυσε εργαζόμενους που έκαναν ψώνια για το σπίτι με τα κουπόνια για δωρεάν φαγητό στο γραφείο

Μεταξύ τους ήταν και εργαζόμενο με ετήσιο μισθό 400.000 δολαρίων, ο οποίος δήλωσε ότι είχε χρησιμοποιήσει τις «μονάδες» για να αγοράσει οδοντόκρεμα και τσάι

meta_headquarters
Η Meta, η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ που κατέχει το Facebook και το Instagram, φέρεται να απέλυσε 24 υπαλλήλους στα γραφεία της στο Λος Άντζελες, επειδή χρησιμοποιούσαν «μονάδες» γεύματος αξίας 25 δολαρίων για να αγοράσουν είδη για το σπίτι όπως οδοντόκρεμα, απορρυπαντικό πλυντηρίου και ποτήρια κρασιού.

Η εταιρεία φέρεται να απέλυσε τους εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα, όταν μια έρευνα ανακάλυψε ότι το προσωπικό έκανε κατάχρηση του συστήματος. Φέρονται μάλιστα οι υπάλληλοι να έστελναν φαγητό στο σπίτι όταν δεν ήταν στο γραφείο.

Ανάμεσα στους υπαλλήλους ήταν και ένας εργαζόμενος με μισθό 400.000 δολαρίων, ο οποίος δήλωσε ότι είχε χρησιμοποιήσει τις «μονάδες» για να αγοράσει είδη για το σπίτι, όπως οδοντόκρεμα και τσάι.

Ο Guardian, που επικαλείται τους Financial Times, αναφέρει ότι ο εν λόγω εργαζόμενος παραδέχτηκε την παραβίαση στο πλαίσιο της έρευνας του γραφείου προσωπικού και αργότερα απολύθηκε.

Κλείσιμο
Οι υπάλληλοι που παραβίαζαν μόνο περιστασιακά τους κανόνες δέχθηκαν επίπληξη, αλλά δεν απολύθηκαν.

Το δωρεάν φαγητό είναι συνήθης πρακτική σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, την οποία ακολουθεί και η Meta σε κεντρικά γραφεία της στη Σίλικον Βάλεϊ. Αντίθετα, σε όσους εργάζονται σε μικρότερα γραφεία δίνονται καθημερινά κουπόνια για να παραγγείλουν φαγητό μέσω υπηρεσιών παράδοσης. Τα ποσά φτάνουν τα 70 δολάρια την ημέρα (20 δολάρια για πρωινό, 25 δολάρια για μεσημεριανό και 25 δολάρια για δείπνο).

Εν τω μεταξύ, άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν περιορίσει τα προνόμια των εργαζομένων. Η Google, για παράδειγμα, άρχισε να μειώνει τα μαθήματα γυμναστικής και τη συχνότητα αντικατάστασης φορητών υπολογιστών πέρυσι. Η εταιρεία φέρεται επίσης να είχε γίνει πιο αυστηρή όσον αφορά τα υλικά του γραφείου, όπως τα συρραπτικά και τις ταινίες.





Ειδήσεις σήμερα:


Γιαχία Σινουάρ: Επιβεβαιώνουν τον θάνατο ισραηλινά ΜΜΕ - Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από τυχαίο έλεγχο στη Ράφα

Πολάκης κατά «87» για Κασσελάκη: Τον κάνετε «πληγωμένο πρίγκιπα»

Πώς «εκπαιδεύονται» οι δολοφόνοι - Οι serial killers ξεκινούν την «καριέρα» τους από τα ζώα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης