Ισραηλινός πρόεδρος: Πέθανε ο σατανικός ηγέτης της Χαμάς, ήταν ο εγκέφαλος της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ισραηλινός πρόεδρος: Πέθανε ο σατανικός ηγέτης της Χαμάς, ήταν ο εγκέφαλος της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ ζήτησε την επιστροφή των ομήρων και τόνισε ότι ο Σινουάρ ήταν επί χρόνια υπεύθυνος για ειδεχθή εγκλήματα τρομοκρατίας εναντίον Ισραηλινών πολιτών 

herzog
Λίγη ώρα αφότου ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ, επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο πρόεδρος του Ισραήλ προχώρησε στο δικό του σχόλιο. 

Ειδικότερα, ο Ισαάκ Χέρτζογκ χαρακτήρισε τον Σινουάρ εγκέφαλο της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς ήταν επί χρόνια υπεύθυνος για ειδεχθή εγκλήματα τρομοκρατίας εναντίον Ισραηλινών πολιτών όπως και για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανθρώπων. 

«Οι σατανικές του προσπάθειες είχαν ως σκοπό το αιματοκύλισμα και την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή» συμπλήρωσε. 

«Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει με κάθε τρόπο να δράσουμε για να φέρουμε πίσω τους 101 ομήρους που παραμένουν υπό συνθήκες τρομοκρατίας που τους έχει επιβάλει η Χαμάς στη Γάζα».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε νωρίτερα πως ο Γιαχία Σινουάρ έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών των IDF.

Σε μήνυμά του προς ομολόγους του σε όλο τον κόσμο, ο Κατζ έγινε ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος που ανακοίνωσε επίσημα την εξουδετέρωση του αρχηγού της Χαμάς.

«Ο μαζικός δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των IDF», αναφέρει ο Ισραηλινός υπουργός, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ με επικεφαλής το Ιράν», συνεχίζει.

Ο Κατζ προσθέτει ότι η δολοφονία του Σινουάρ «δημιουργεί μια δυνατότητα» για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και για τη δημιουργία μιας Γάζας χωρίς τον έλεγχο της Χαμάς και του Ιράν.

«Το Ισραήλ χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθειά σας τώρα περισσότερο από ποτέ για να προωθήσουμε από κοινού αυτούς τους σημαντικούς στόχους», καταλήγει ο Κατζ στη δήλωσή του.

Στο μεταξύ, φωτογραφία που διαδόθηκε στο ίντερνετ, δείχνει στρατιώτες των IDF να μεταφέρουν σορό, που πιστεύεται ότι είναι ο ηγέτης της Χαμάς, από το κτίριο στο οποίο σκοτώθηκε στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας.

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο με την ομιλία Κασσελάκη στην πλατεία Κολοκοτρώνη τη Δευτέρα - Πώς του παραχώρησε τον χώρο ο Δήμος Αθηναίων

Οι κανόνες στα πριβέ πάρτι του Εμπαπέ και η αναμονή για το πόρισμα της σουηδικής αστυνομίας για την υπόθεση βιασμού


Νεκρός ο Γιαχία Σινουάρ, επιβεβαιώνουν ισραηλινά ΜΜΕ - Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από τυχαίο έλεγχο στη Ράφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης