Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου μετά τον θάνατο του Σινουάρ - «Βλέπουν» περιθώρια πίεσης για απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς

Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου μετά τον θάνατο του Σινουάρ - «Βλέπουν» περιθώρια πίεσης για απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ισραηλινός ομόλογός του συμφώνησαν ότι υπάρχει περιθώριο για την απελευθέρωση των ομήρων - Κανένας τρομοκράτης σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη, είπε ο Μπάιντεν - Κάμαλα Χάρις: Είμαστε πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου

joe-biden-debate
Καλά νέα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης είχε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου τον οποίο και συνεχάρη για την επιτυχή επιχείρηση. Και οι δύο συμφώνησαν ότι υπάρχει περιθώριο πίεσης για την απελευθέρωση των ομήρων.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συνεργαστούν για να προωθήσουν την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Θεωρούν επίσης ότι η εξόντωση του Σινουάρ «είναι μια ευκαιρία για να προωθηθεί η απελευθέρωση των ομήρων» ενώ τονίζουν ότι «θα συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Κλείσιμο
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο Σινουάρ ήταν υπεύθυνος για την ασύλληπτη σφαγή στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου και για όσα πολλά ακολούθησαν. 

Ο Μπάιντεν επισήμανε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει κυνηγήσει ηγέτες της Χαμάς, εντοπίζοντάς τους στις κρυψώνες τους και εξαναγκάζοντάς του σε φυγή. 

Συμπλήρωσε ότι ήταν πρωτοφανές το γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε για τις επιχειρήσεις της υπόγειες σήραγγες, όμως ο θάνατος του Σινουάρ αποδεικνύει πως κανένας τρομοκράτης πουθενά δεν μπορεί να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη. 

«Απευθύνομαι στους Ισραηλινούς φίλους μου και λέω χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία σημαδιακή μέρα ανακούφισης, φέρνοντας στη συλλογική μνήμη τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την επιδρομή για τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011» πρόσθεσε ο Μπάιντεν. 

Μάλιστα, ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η Χαμάς δεν θα μπορεί πια να οργανώσει τόσο ευρεία επιχείρηση εξόντωσης όπως εκείνη της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

Κάμαλα Χάρις: Βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο για τερματισμό του πολέμου 

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. 

Όπως τόνισε, ο θάνατος του Σινουάρ συνιστά «ξακάθαρη πρόοδο και μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο». 

«Η Χαμάς έχει αποδεκατιστεί και η ηγεσία της έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα. Αυτή η στιγμή μάς δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουμε επιτέλους προς τη λήξη του πολέμου στη Γάζα» πρόσθεσε η Χάρις. 

Συμπλήρωσε ότι ο πόλεμος πρέπει να λήξει με ένα ασφαλές Ισραήλ, με τους ομήρους να έχουν απελευθερωθεί, με την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα να έχει εκτονωθεί και τους Παλαιστινίους να έχουν αποκτήσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

«Είναι πια ώρα να πορευόμαστε με μία αποδυναμωμένη Χαμάς. Δεν θα παραιτηθούμε από τους στόχους μας και θα εργάζομαι πάντα με στόχο τη δημιουργία ενός φιλειρηνικού μέλλοντος με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους» τόνισε η Χάρις.


Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο με την ομιλία Κασσελάκη στην πλατεία Κολοκοτρώνη τη Δευτέρα - Πώς του παραχώρησε τον χώρο ο Δήμος Αθηναίων

Οι κανόνες στα πριβέ πάρτι του Εμπαπέ και η αναμονή για το πόρισμα της σουηδικής αστυνομίας για την υπόθεση βιασμού


Νεκρός ο Γιαχία Σινουάρ, επιβεβαιώνουν ισραηλινά ΜΜΕ - Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από τυχαίο έλεγχο στη Ράφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης