Πόλεμος στο Ισραήλ - Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ: «Έτσι τον σκοτώσαμε» λένε πηγές των IDF - Έπεσε νεκρός από πυρά 20χρονου ελεύθερου σκοπευτή

Πόλεμος στο Ισραήλ - Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ: «Έτσι τον σκοτώσαμε» λένε πηγές των IDF - Έπεσε νεκρός από πυρά 20χρονου ελεύθερου σκοπευτή

Μιλώντας στο protothema.gr, οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε την Τετάρτη και όχι σήμερα - Drone κατέγραψε τις στιγμές λίγο πριν τον θάνατό του - Πώς τον αναγνώρισαν χωρίς εξέταση DNA

arthrou-yahya-sinwar1
Ο Γιαχία Σινουάρ είναι και επίσημα νεκρός, αλλά λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο αρχικά τον εντόπισε και στη συνέχεια τον εξουδετέρωσε μονάδα του ισραηλινού στρατού στη Ράφα δεν είχαν γίνει εξ αρχής γνωστές.

Στρατιωτική πηγή του Ισραήλ μίλησε στο protothema.gr και αποκάλυψε πως ο Σινουάρ δεν σκοτώθηκε σήμερα Πέμπτη (17/10) αλλά χθες, Τετάρτη, το μεσημέρι σε κτίριο στην Ταλ Ας Σουλτάν στη Ράφα, νότια της Γάζας.

Ομάδα αναγνώρισης του ισραηλινού στρατού σε τυπικό έλεγχο σε δρόμο στη συγκεκριμένη περιοχή ήρθε αντιμέτωπη με ομάδα πέντε αντρών, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν στρατιωτική παρουσία, ξεκίνησαν να εκτοξεύουν εναντίον τους χειροβομβίδες. Σύμφωνα με την πηγή του IDF, η μονάδα του στρατού η οποία δεν ανήκει στις ειδικές δυνάμεις, ανταπέδωσε με πυρά, σκοτώνοντας τους τέσσερις από αυτούς.

Ο πέμπτος μπήκε σε σπίτι το οποίο βρισκόταν κοντά του και ταμπουρώθηκε.




Η ομάδα του ισραηλινού στρατού, ακολουθώντας το «πρωτόκολλο» του πεδίου της Γάζας, ενεργοποίησε drone ανίχνευσης με κάμερα, το οποίο μπήκε στο σπίτι, προκειμένου να βρει τον συγκεκριμένο άνδρα, αλλά και να τον ταυτοποιήσει.

Ο άνδρας άρχισε να πετά πέτρες στο drone καθώς το όπλο του δεν είχε πλέον σφαίρες και δεν διέθετε πυρομαχικά. Παράλληλα με το drone, η ομάδα των στρατιωτών του Ισραήλ κάλυψε όλη την περιοχή με ακροβολισμένο περιοχή ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος, με βάση τις πληροφορίες του protothema.gr, είναι στον στρατό κάνοντας την θητεία του τους τελευταίους μήνες.

Ο ελεύθερος σκοπευτής, παρά το ότι δεν είναι μεγαλύτερος από 20 ετών, βρήκε το κατάλληλο σημείο και, όταν έλαβε την εντολή από τον διοικητή της μονάδας του, εκτέλεσε τον Σινουάρ με μια βολή στο κεφάλι.

Αμέσως μετά δόθηκε εντολή σε άρματα μάχης που βρίσκονται στη Ράφα να μεταβούν στο σημείο προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν υπάρχουν περισσότερα μέλη της Χαμάς στο κτίριο και παράλληλα πως δεν υπάρχουν παγίδες με εκρηκτικά στο σημείο. Τα άρματα μάχης έριξαν διαλύοντας την πρόσοψη του κτιρίου και η ομάδα αποχώρησε.

Μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, όταν η ομάδα επανήλθε στο συγκεκριμένο κτίριο, κανένας δεν γνώριζε πως ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στη Γάζα ήταν νεκρός.

Ο πολύ στενός κύκλος του Σινουάρ επίσης δεν γνώριζε ότι ήταν νεκρός και έτσι κανένας δεν βρέθηκε στον τόπο που σκοτώθηκε για να περισυλλέξει τη σορό του. Η ομάδα που σκότωσε χθές τον Σινουάρ ήταν αυτή που σήμερα βρέθηκε μπροστά στη σορό του και ενημέρωσε τα ανώτατα κλιμάκια των IDF.

Για να ταυτοποιήσουν πως η σορός άνηκε στον Σινουάρ χωρίς να χρειαστεί έλεγχος DNA, οι IDF του έκοψαν τον δείκτη του αριστερού χεριού του και τον έστειλαν για δακτυλικό αποτύπωμα στο κοντινότερο τμήμα εκτός Γάζας. 

Ο άνθρωπος που επί χρόνια διέφευγε της σύλληψης και είχε καταφέρει να επιβιώσει από δεκάδες απόπειρες εναντίον του έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός νεαρού στρατιώτη σε μία επιχείρηση ρουτίνας.



Ειδήσεις σήμερα:

GPO: «Τσίμπησε» 2,5 μονάδες το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη, μείον 1,7 ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 12,2 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ

Βάσω Παπανδρέου: Το δικό της ΠΑΣΟΚ, ο δικός της Ανδρέας

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός, τον σκότωσαν στρατιώτες των IDF» - Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης