Η Χεζμπολάχ προχωράει σε νέα και κλιμακούμενη φάση κατά του Ισραήλ - Νεκροί στρατιώτες των IDF σε μάχες στον Λίβανο

55 μέλη του ισραηλινού στρατού έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που το Ισραήλ έστειλε χερσαίες δυνάμεις στο Λίβανο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σιιτική φιλοιρανική οργάνωση

Η λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης «τη μετάβαση σε μια νέα και κλιμακούμενη φάση στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ».

Σε ανακοίνωσή της η σιιτική φιλοιρανική οργάνωση τονίζει ότι έδωσε εντολή να κλιμακωθούν οι μάχες με τον εχθρό και ανέφερε ότι 55 μέλη του ισραηλινού στρατού έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 500 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί από τότε που έστειλε χερσαίες δυνάμεις στο Λίβανο την 1η Οκτωβρίου.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή της Χεζμπολάχ ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε μάχη στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Νεκροί είναι δύο αξιωματικοί και τρία μέλη της επίλεκτης Ταξιαρχίας Golani. Η κατάσταση τριών από τους επτά τραυματισμένους στρατιώτες χαρακτηρίζεται «σοβαρή».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης του Ισραήλ, ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν έφοδο την Τετάρτη σε πολυώροφο κτίριο όπου εντόπισαν υπόγειες σήραγγες. Ήρθαν αντιμέτωποι με τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών. Στη διάρκεια της μάχης, σκοτώθηκαν οι τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και πέντε ισραηλινοί στρατιώτες.

Η Χεζμπολάχ, όπως και η Χαμάς στη Γάζα, υποστηρίζεται από το Ιράν.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ πολεμούν τον τελευταίο χρόνο, ανταλλάσσοντας σχεδόν καθημερινά πυρά στα σύνορα, αλλά η σύγκρουσή τους κλιμακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά την είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων στη χώρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο με την ομιλία Κασσελάκη στην πλατεία Κολοκοτρώνη τη Δευτέρα - Πώς του παραχώρησε τον χώρο ο Δήμος Αθηναίων

Οι κανόνες στα πριβέ πάρτι του Εμπαπέ και η αναμονή για το πόρισμα της σουηδικής αστυνομίας για την υπόθεση βιασμού


Νεκρός ο Γιαχία Σινουάρ, επιβεβαιώνουν ισραηλινά ΜΜΕ - Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από τυχαίο έλεγχο στη Ράφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr