Γιαχία Σινουάρ: Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατό του - «Δεν θα επιστρέψουν οι όμηροι αν δεν αποσυρθούν οι Ισραηλινοί»

Γιαχία Σινουάρ: Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατό του - «Δεν θα επιστρέψουν οι όμηροι αν δεν αποσυρθούν οι Ισραηλινοί»

«Η δολοφονία του Σινουάρ θα αυξήσει τη δύναμη του κινήματος» είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, Χαλίλ Αλ-Χάγια - Σε μυστική τοποθεσία στο Ισραήλ η σορός του

sinwar_xr
Τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ επιβεβαίωσε επίσημα την Παρασκευή και η Χαμάς, η οποία, πάντως, δεν δείχνει διάθεση υποχώρησης παρά τις προτροπές του Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτικά του διάγγελμα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, Χαλίλ Αλ-Χάγια τόνισε πως η Χαμάς θρηνεί για τον Σινουάρ, ωστόσο η «η δολοφονία του θα αυξήσει τη δύναμη του κινήματος». «Είμαστε προσηλωμένοι στην απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα και στην απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων» συνέχισε.



Κλείσιμο
Ο Αλ-Χάγια εξήγησε ότι «οι Ισραηλινοί όμηροι στη Γάζα δεν θα επιστρέψουν αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα και δεν αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις».

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μας μέχρι την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους» ολοκλήρωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Σε μυστική τοποθεσία στο Ισραήλ η σορός του

Η σορός του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη στη Ράφα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία εντός του Ισραήλ, αφού υποβλήθηκε σε νεκροψία στο ιατροδικαστικό ινστιτούτο Abu Kabir του Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει η εβραϊκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Walla.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε από οβίδα που έπεσε στον χώρο που βρισκόταν, ενώ πυροβολήθηκε και στο κεφάλι. Προσθέτει, ακόμα, ότι το ιατροδικαστικό ινστιτούτο αναμένει τα ευρήματα των πρόσθετων εξετάσεων για να διαπιστώσει αν υπήρχαν ναρκωτικά ή άλλες ασυνήθιστες ουσίες στο αίμα του κατά τη στιγμή του θανάτου του.



Την ίδια στιγμή, η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth σημείωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές εάν η σορός του ηγέτη της Χαμάς θα χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των 101 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Σινουάρ, οι οικογένειες των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς εξέφρασαν την ελπίδα τους για κατάπαυση του πυρός που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή τους.

Ο Νετανιάχου δήλωσε αμέσως μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Σινουάρ ότι η δολοφονία του παρέχει μια ευκαιρία για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά τόνισε ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν έχει τελειώσει και ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι.



Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ευελπίδων η Όλγα Κεφαλογιάννη για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα - «Είμαι εδώ για τα παιδιά μου»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο στο Gazi Live, πάρτι στα social media

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης