ΗΠΑ: Μετά τον θάνατο του Σινουάρ, Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο βλέπουν «ευκαιρίες» για εκεχειρία

ΗΠΑ: Μετά τον θάνατο του Σινουάρ, Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο βλέπουν «ευκαιρίες» για εκεχειρία

Υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή κατεύθυνσης, είπε ο Λόιντ Όστιν - «Ο Σινουάρ ήταν το κύριο εμπόδιο για τη συμφωνία» είπε ο Κίρμπι

Yahya_Sinwar_arthro
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ισραήλ, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ να δράξουν τις ευκαιρίες για αλλαγή μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» δήλωσε ο Όστιν, όταν ρωτήθηκε για τον όρκο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου ότι θα συνεχίσει να μάχεται. «Αλλά σαφώς υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή κατεύθυνσης, και ελπίζουμε ότι, ξέρετε, τα μέρη θα το εκμεταλλευθούν αυτό τόσο στο Λίβανο όσο στη Γάζα».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι ο Σινουάρ, αρχιτέκτονας της περσινής διασυνοριακής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ, σκοτώθηκε σε επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας την Τετάρτη.

Ο Όστιν δήλωσε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει πως μετά το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, προέκυψε μια ευκαιρία να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Σινουάρ ήταν το κύριο εμπόδιο για τη συμφωνία», δήλωσε ο Κίρμπι, προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος». Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι αν και η Χαμάς έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα, εξακολουθεί να είναι μια θανατηφόρα οργάνωση. «Εξακολουθεί να είναι παρούσα εκεί και εξακολουθεί να έχει δυνατότητες».


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση της θερμοκρασίας με θυελλώδεις ανέμους το Σαββατοκύριακο - Άνοδος προβλέπεται την 28η Οκτωβρίου

Ο Κατζ δημοσίευσε φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ με μήνυμα στον Ερντογάν: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας»


Νέες εικασίες για την υγεία του Πούτιν προκάλεσε η περίεργη «φαγούρα» σε ζωντανή μετάδοση - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης