Amazon: Αν δεν σας αρέσει η δουλειά στο γραφείο αντί για το σπίτι, παρατηθείτε, λέει υψηλόβαθμο στέλεχος

Παρουσία πέντε ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο θα ισχύει για τους εργαζόμενους του γίγαντα του Ίντερνετ από το 2025

Ανώτερο στέλεχος της Amazon πρότεινε στο προσωπικό που δεν του αρέσει η νέα πολιτική της εταιρείας για εργασία στο γραφείο και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας... να παραιτηθεί.

Την προτροπή του Ματ Γκάρμαν, επικεφαλής της μονάδας Amazon Web Services, έφερε στο φως το Reuters που είδε απομαγνητοφώνηση εσωτερικής συζήτησης.

Ο Γκάρμαν είπε ότι αν οι εργαζόμενοι δεν υποστηρίζουν την αλλαγή θα μπορούσαν να αναζητήσουν εργασία αλλού.

Δήλωσε ακόμη ότι εννέα στους 10 εργαζόμενους με τους οποίους μίλησε υποστήριξαν την πολιτική, η οποία θα ισχύει για όλο το προσωπικό που εργάζεται στο γραφείο από τις 2 Ιανουαρίου 2025. Εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν εξαιρετικές περιστάσεις.

Πρόσθεσε ότι όποιος δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάργηση της εργασίας στο σπίτι θα πρέπει να φύγει. «Αν υπάρχουν άνθρωποι που απλώς δεν λειτουργούν καλά σε αυτό το περιβάλλον και δεν θέλουν, δεν πειράζει, υπάρχουν και άλλες εταιρείες», είπε.

Αλλά πάντως έσπευσε να το μετριάσει κάπως: «Δεν το εννοώ με κακό τρόπο. Θέλουμε να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου εργαζόμαστε μαζί. Όταν θέλουμε να καινοτομήσουμε στ' αλήθεια σε ενδιαφέροντα προϊόντα, δεν βλέπω πώς μπορούμε να το κάνουμε όταν δεν είμαστε εδώ αυτοπροσώπως».

Τη νέα πολιτική ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντριου Τζάσι, τον Σεπτέμβριο σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Στην Amazon εργάζονται 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είτε μόνιμοι ή προσωρινής απασχόλησης.

Η προηγούμενη απαίτηση παρουσίας στο γραφείο της για τους υπαλλήλους ήταν τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ο Γκάρμαν είπε για αυτό το ζήτημα ότι «δεν καταφέραμε πραγματικά τίποτα» στο πλαίσιο της πολιτικής των τριών ημερών, επειδή τα διαφορετικά πρότυπα εργασίας σήμαιναν ότι «δεν είχαμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο».




Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση της θερμοκρασίας με θυελλώδεις ανέμους το Σαββατοκύριακο - Άνοδος προβλέπεται την 28η Οκτωβρίου

Ο Κατζ δημοσίευσε φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ με μήνυμα στον Ερντογάν: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας»


Νέες εικασίες για την υγεία του Πούτιν προκάλεσε η περίεργη «φαγούρα» σε ζωντανή μετάδοση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr