Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

«Ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν μια αποτελεσματική λύση για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας», λέει ο Τούρκος πρόεδρος

erdogan
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, μια «αποτελεσματική λύση» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση διάρκειας λίγων ωρών στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, «το Ισραήλ επιδιώκει προκλήσεις για να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή (...). Ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν μια αποτελεσματική λύση για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας».

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο τόνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν την Τρίτη δήλωσε χαρακτηριστικά: Ο χρόνος για διπλωματία «τελείωσε», ζητώντας κινήσεις προς την επιβολή «κυρώσεων» κατά του Ισραήλ. «Δεν μας έμεινε κάτι άλλο να πούμε διπλωματικά, πολιτικά...τελειώσαμε με αυτά. Χρειαζόμαστε άλλα εργαλεία», δήλωσε ο Φιντάν σε διάσκεψη για το «μέλλον της Παλαιστίνης» που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Κλείσιμο
Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε παράλληλα τη «διαρκή ειρήνη» στον Καύκασο, μετά τη συνάντηση του Φιντάν με τους τέσσερις ομολόγους του, τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ, τον Ιρανό Αμπάς Αραγτσί, τον Αρμένιο Αραράτ Μιρζογιάν και τον Αζέρο Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Προσφάτως προέκυψαν εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης σχετικά με τον «διάδρομο Ζανγκεζούρ», ένα έργο του Αζερμπαϊτζάν που προχωρά μαζί με την Τουρκία με σκοπό την κατασκευή ενός διαδρόμου στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας, η οποία αποδέχθηκε το έργο, και του Ιράν, ενάντια στις επιθυμίες της Τεχεράνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κωνσταντίνος Φούντας μιλάει στον Δημήτρη Δανίκα - Ο γιος του μπακάλη από την Πύλο, πρόεδρος του CERN

Πώς τα ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής έγιναν εφιάλτης για 16χρονη - Τι λέει για την σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή

«Brokeback Mountain»: Η ιστορία της πολυβραβευμένης ταινίας με τους γκέι καουμπόηδες που ανεβαίνει στο ελληνικό θέατρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης