Βενεζουέλα: Πέντε συλλήψεις αλλοδαπών για «συνωμοσία κατά της κυβέρνησης»

Βενεζουέλα: Πέντε συλλήψεις αλλοδαπών για «συνωμοσία κατά της κυβέρνησης»

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές προχωρούν σε συλλήψεις, αν και δεν δίνουν πολλές λεπτομέρειες για τα περιστατικά

maduro
Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς σε σχέση με υποτιθέμενη αντικυβερνητική συνωμοσία, μία ακόμη που καταγγέλλουν οι αρχές μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του Ιουλίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ντιοσντάντο Καμπέγιο δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πέντε (είναι τρεις Αμερικανοί, ένας Βολιβιανός και ένας Περουβιανός) είχαν εμπλακεί σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ο Καμπέγιο υποστήριξε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στο σχέδιο, αν και δεν παρέσχε κανένα στοιχείο για τον ισχυρισμό αυτό. Ο υπουργός δεν ανέφερε ούτε πότε έγιναν οι συλλήψεις ή τα περιστατικά που οδήγησαν σε αυτές, γράφει το BBC.

Τον Σεπτέμβριο ο Καμπέλο ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Αμερικανών, δύο Ισπανών και ενός Τσέχου, τους οποίους κατηγόρησε ότι ταξίδεψαν στη χώρα για να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Τους αποκάλεσε μισθοφόρους, ισχυρίστηκε ότι η CIA «ηγείτο της επιχείρησης» και ότι είχαν κατασχεθεί εκατοντάδες όπλα.

Κλείσιμο
Οι εκλογικές αρχές, που είναι πιστές στον Μαδούρο, τον ανακήρυξαν νικητή στις εκλογές του Ιουλίου, αλλά ο ισχυρισμός αυτός έχει απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα. Μετά την ανακοίνωση ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και από αυτούς εκατοντάδες έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα όπως τρομοκρατία, υποκίνηση μίσους και αντίσταση στην εξουσία.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αποκαλύπτει η Σεούλ

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Κασσελάκης: Δεν με έχουν διαγράψει, μόνον ο λαός τα διαγράφει όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης