Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί η Μελόνι μετά την επιστροφή μεταναστών από την Αλβανία στην Ιταλία - Τα βάζει με τους δικαστές

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί η Μελόνι μετά την επιστροφή μεταναστών από την Αλβανία στην Ιταλία - Τα βάζει με τους δικαστές

«Δεν νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να ορίζει ποιες είναι ή δεν είναι ασφαλείς χώρες» τόνισε στις δηλώσεις της μετά τη δικαστική απόφαση - Το δικαστήριο της Ρώμης δεν επικύρωσε την κράτηση 12 μεταναστών που είχαν μεταφερθεί στα κλειστά κέντρα της Αλβανίας

meloni
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης, βάσει της οποίας οι δώδεκα μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης που δημιούργησε η κυβέρνησή της στη βόρεια Αλβανία, θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ιταλία, διότι δεν προέρχονται από ασφαλείς χώρες.

«Θα βρω μια λύση και στο πρόβλημα αυτό. Συγκάλεσα ήδη υπουργικό συμβούλιο για τη Δευτέρα, για να εγκρίνουμε κανόνες που να μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε το εμπόδιο αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να ορίζει ποιες είναι ή δεν είναι ασφαλείς χώρες. Είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και κατά συνέπεια θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει καλύτερα τι σημαίνει ασφαλής χώρα», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα προσφύγει μέχρι και στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας».

Από τη μεριά της, η ιταλική κεντροαριστερή αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους και μέσω της γραμματέως του Δημοκρατικού Κόμματος, της Έλι Σλάιν, υπογραμμίζει: «η κυβέρνηση Μελόνι τώρα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Ιταλούς και να ξεστήσει όλα όσα έφτιαξε στην Αλβανία, κάνοντας ένα βήμα πίσω. Οι νόμοι ισχύουν για όλους, πρώτα απ΄όλα για την κυβέρνηση».

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση της θερμοκρασίας με θυελλώδεις ανέμους το Σαββατοκύριακο - Άνοδος προβλέπεται την 28η Οκτωβρίου

Ο Κατζ δημοσίευσε φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ με μήνυμα στον Ερντογάν: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας»


Νέες εικασίες για την υγεία του Πούτιν προκάλεσε η περίεργη «φαγούρα» σε ζωντανή μετάδοση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης