Νεκρός κορυφαίος διοικητής της Χαμάς, υπεύθυνος για τη φύλαξη του Σινουάρ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει και στο παρελθόν ότι είναι νεκρός

Ο Μαχμούντ Χαμντάν, διοικητής του τάγματος Τελ Σουλτάν της Χαμάς και υπεύθυνος για τη φύλαξη του Γιαχία Σινουάρ, που εξοντώθηκε αυτή την εβδομάδα, σκοτώθηκε την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι IDF είχαν ανακοινώσει τον θάνατο του Χαμντάν και πριν από αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχαν μεταδώσει και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.



«Πριν από μερικές εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι [ο Χαμντάν] είχε πιθανότατα εξοντωθεί, μετά από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών στο οποίο βασίστηκε ο θάνατός του δεν ήταν αρκετά ακριβές», αναφέρουν οι IDF.

Οι IDF ανέφεραν ακόμη ότι ο Χαμντάν ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του Σινουάρ και των έξι Ισραηλινών ομήρων που δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς τους στη Ράφα στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι έξι ήταν η προσωπική ανθρώπινη ασπίδα του Σινουάρ που τον «προφύλασσε» από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Τελικά ο Χαμντάν έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών, περίπου 200 μέτρα από το σημείο όπου σκοτώθηκε την Τετάρτη ο ηγέτης της Χαμάς.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αποκαλύπτει η Σεούλ

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Κασσελάκης: Δεν με έχουν διαγράψει, μόνον ο λαός τα διαγράφει όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr